Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Budyniowy krem do tortu
Dodaj do CookBook

Budyniowy krem do tortu

(1)
30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Mleko
3  łyżek
Cukier puder
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY Zobacz naszą wskazówkę
200  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.7 g
Wartość energetyczna
85.5 kcal
Tłuszcze
2.4 g
Białko
1.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz piec ciasta i szukasz przepisu, który pozwoli Ci urozmaicić smak domowych wypieków? Mamy dla Ciebie coś, co świetnie się sprawdzi w Twoich deserach. To pomysł na prosty krem budyniowy do tortu, który zrobisz z kilku składników i z łatwością dopasujesz go do tego, co lubisz najbardziej. Co potrzebujesz i jak zrobić taki krem? Sprawdź nasz przepis.

Przygotowanie budyniowego kremu do tortu wcale nie musi być skomplikowane i czasochłonne. Nasz krem budyniowy do tortu zrobisz tylko z masła, mleka, budyniu i cukru. Najbardziej uniwersalną wersją tego kremu jest smak waniliowy, zrobiony na bazie budyniu waniliowego bez cukru WINIARY. Jeśli chcesz, w prosty sposób możesz zmienić smak całego kremu, wystarczy, że sięgniesz po inny budyń. Dobrze sprawdzi się np. budyń czekoladowy, śmietankowy, malinowy czy truskawkowy. A jeśli wolisz bardziej nieoczywiste smaki, wybierz budyń kokosowy lub słony karmel. W przypadku słodzonego budyniu dobrze jest zmniejszyć ilość dodatkowego cukru lub nie dodawać go w ogóle.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Do rondelka wlej 2/3 mleka i zagotuj. W pozostałym mleku wymieszaj zawartość opakowań z budyniem WINIARY i dolej do gorącego mleka, ciągle mieszając.
  • Krok 2

    15 min
    Kiedy budyń zgęstnieje, odstaw go do całkowitego wystudzenia.
  • Krok 3

    10 min
    Po tym czasie przełóż budyń do miski i zacznij ucierać mikserem. Zacznij dodawać po 1 łyżce miękkiego masła. Kiedy składniki się połączą dodaj kolejne łyżki masła, aż do całkowitego wykorzystania. Na końcu krem dosłodź cukrem pudrem.
Budyniowy krem do tortu

Krok 1 z 3

Do rondelka wlej 2/3 mleka i zagotuj. W pozostałym mleku wymieszaj zawartość opakowań z budyniem WINIARY i dolej do gorącego mleka, ciągle mieszając.

Budyniowy krem do tortu

Krok 2 z 3

Kiedy budyń zgęstnieje, odstaw go do całkowitego wystudzenia.

Budyniowy krem do tortu

Krok 3 z 3

Po tym czasie przełóż budyń do miski i zacznij ucierać mikserem. Zacznij dodawać po 1 łyżce miękkiego masła. Kiedy składniki się połączą dodaj kolejne łyżki masła, aż do całkowitego wykorzystania. Na końcu krem dosłodź cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik budyniowy

    Sernik budyniowy

    6 godz 40 min Średni
  • Rurki z kremem budyniowym

    Rurki z kremem budyniowym

    1 godz 57 min Łatwy
  • Tarta z figami i kremem budyniowym

    Tarta z figami i kremem budyniowym

    3 godz 22 min Łatwy
  • Pierogi z sosem budyniowym

    Pierogi z sosem budyniowym

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu