Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik wiedeński
Dodaj do CookBook

Sernik wiedeński

(4)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Ser mielony na sernik
200  g
Cukier
150  g
Masło
30  g
Rodzynki
6 
Jajko
2  łyżek
Bułka tarta
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  łyżek
Cukier puder
2  łyżek
Migdały posiekane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.8 g
Wartość energetyczna
382.5 kcal
Tłuszcze
25.1 g
Białko
8.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik wiedeński kojarzy chyba każdy i chyba każdy choć raz go kosztował. Proponujemy przepis na sernik wiedeński z wykorzystaniem Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY.

Jako dodatek wykorzystaj rodzynki i posiekane migdały, jeśli jednak chcesz podać wiedeński przysmak na święta, śmiało możesz dodać do masy serowej więcej dodatków – odrobinę owoców kandyzowanych, drobno krojonych brzoskwiń z puszki lub tartej pomarańczowej skórki.

Sernik udekoruj polewą czekoladową oraz kolorowymi posypkami. Do tego zaproś najmłodszych, którzy zawsze maja całe mnóstwo pomysłów na to, jak uatrakcyjnić każde ciasto.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    2 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Krok 2

    10 min
    Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
  • Krok 3

    5 min
    Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.
  • Krok 4

    2 min
    Wymieszaj żółtka z serem.
  • Krok 5

    7 min
    Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
  • Krok 6

    3 min
    Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.
  • Krok 7

    50 min
    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
  • Krok 8

    1 min
    Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.
Sernik wiedeński

Krok 1 z 8

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Sernik wiedeński

Krok 2 z 8

Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.

Sernik wiedeński

Krok 3 z 8

Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.

Sernik wiedeński

Krok 4 z 8

Wymieszaj żółtka z serem.

Sernik wiedeński

Krok 5 z 8

Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.

Sernik wiedeński

Krok 6 z 8

Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.

Sernik wiedeński

Krok 7 z 8

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.

Sernik wiedeński

Krok 8 z 8

Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Boże Narodzenie
  • Deser
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Nowy Rok
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Uroczystość
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik z makiem

    Sernik z makiem

    1 godz 45 min Łatwy
  • Sernik domowy

    Sernik domowy

    2 godz 15 min Łatwy
  • Klasyczny sernik z rosą

    Klasyczny sernik z rosą

    2 godz Średni
  • Puszysty sernik

    Puszysty sernik

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu