Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

(3)
24 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jajko
3 
Młode marchewki (lub starsze, ale niewielkie)
6 
Zielone szparagi
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1  pęczek
Natka pietruszki
1  łyżeczka
Cynamon
1  łyżeczka
Kumin
trochę
Ziele angielskie
1  liść
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  szczypta
Chili
trochę
Oliwa lub olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32.8 g
Wartość energetyczna
257.8 kcal
Tłuszcze
8.7 g
Białko
11.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie wiesz, co zrobić na śniadanie, ale znudziła Ci się już tradycyjna jajecznica? Zrób szakszukę! Odmian tej bliskowschodniej potrawy jest mnóstwo. Najpopularniejszą jest szakszuka z pomidorami lub papryką. W sezonie na wiosenne warzywa proponujemy zdecydować się na szakszukę ze szparagami i młodymi marchewkami. Nie obejdzie się tu bez przypraw takich jak kumin czy cynamon. Wypróbuj oryginalną wersję tego dania - na pewno się w nim rozsmakujesz. Podawaj ją z gorącą grzanką lub bułkami.

Przygotowanie

24 min
  • Krok 1

    10 min
    Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.
  • Krok 2

    5 min
    Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.
  • Krok 3

    7 min
    Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.
  • Krok 4

    2 min
    Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.
Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 1 z 4

Na suchej patelni na średnim ogniu prażymy przyprawy - cynamon, kumin, chilli , ziele angielskie, liść laurowy, po kilku minutach dodajemy szparagi i marchewki, podsmażamy, żeby się lekko zarumieniły.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 2 z 4

Całość zalewamy sosem Spaghetti Winiary i gotujemy, aż warzywa będą al dente.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 3 z 4

Sos doprawiamy solą i wbijamy w niego 2 jajka - gotujemy pod przykryciem ok. 7 minut - aż białko jajka się zetnie, a żółto będzie takie, jak lubimy.

Szakszuka ze szparagami i młodymi marchewkami

Krok 4 z 4

Całość posypujemy grubo siekana natka pietruszki i serwujemy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosta szakszuka z pastą tikka masala

    Prosta szakszuka z pastą tikka masala

    35 min Łatwy
  • Szakszuka

    Szakszuka

    18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu