Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane wiosenne
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane wiosenne

(11)
14 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Rzodkiewka
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 
Jajko ugotowane na twardo
1 
Ogórek gruntowy
1  łyżka
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.2 g
Wartość energetyczna
115.2 kcal
Tłuszcze
9.1 g
Białko
6.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka w tradycji i sztuce kulinarnej towarzyszą człowiekowi bodaj od początków jego istnienia. Ten prosty, z pozoru zwyczajny składnik spożywczy daje bardzo dużo możliwości i pozwala stworzyć prawdziwe cuda – ładne i smaczne zarazem. Może zatem czas sięgnąć po jajka i zrobić coś więcej niż tylko jajecznicę? Gorąco do tego zachęcamy! Jedną z ciekawszych propozycji są wiosenne jajka faszerowane z rzodkiewką i ogórkiem. Doskonale sprawdzą się jako elegancka przystawka na świąteczny stół, ale nie tylko, bo z pewnością zrobią prawdziwą furorę przy każdej innej okazji. Już teraz zaserwuj je swoim gościom i domownikom! Co takiego sprawia, że wielkanocne jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszne nadzienie, które przygotujesz w zaledwie kilka minut. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że wiosenne jajka faszerowane nabiorą delikatnego smaku.


Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    2 min
    Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
  • Krok 3

    1 min
    Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
  • Krok 5

    1 min
    Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.
Jajka faszerowane wiosenne

Krok 1 z 5

Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 2 z 5

Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 3 z 5

Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 4 z 5

Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 5 z 5

Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

5

Anonim (niezweryfikowany) 06/14/2025-04:48 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu