Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem
Dodaj do CookBook

Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

(1)
46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  dag
Mortadela
2 
Pomidory
1 
Cebula
8  plastrów
Ser żółty
1 
Jajko
3  łyżek
Mąka
0.5  szklanka
Bułka tarta
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.4 g
Wartość energetyczna
517.3 kcal
Tłuszcze
34.8 g
Białko
27.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smażona mortadela sposób na szybki obiadek..a dodatkowo zapieczona z pomidorem, cebulką i serem uatrakcyjni posiłek :)

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    5 min
    Mortadele pokroić w niezbyt grube ( i nie zbyt cienkie) plastry.
  • Krok 2

    5 min
    Pomidory i obraną cebulę też pokroić w plastry.
  • Krok 3

    5 min
    Każdy plaster mortadeli opanierować w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w tartej bułce.
  • Krok 4

    10 min
    Na patelni rozgrzać olej i na większym ogniu szybko obsmażyć mortadelę z jednej strony koniecznie pod przykryciem - chodzi o to, aby plastry mortadeli uniosły się i przyjęły kształt "kapelusza,spodka"..
  • Krok 5

    5 min
    Odwrócić na drugą stronę, na wygięty plaster mortadeli ułożyć plaster pomidora i krążki z cebuli. Posolić i doprawić pieprzem.
  • Krok 6

    5 min
    Na każdy tak przygotowaną porcję położyć plaster sera.
  • Krok 7

    10 min
    Nakryte serem plastry ułozyć z powrotem na patelni i tym razem na małym ogniu smażyć aż do zapieczenia się sera.
  • Krok 8

    1 min
    Wyjąc na talerz. Udekorować zieleniną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

Krok 1 z 8

Mortadele pokroić w niezbyt grube ( i nie zbyt cienkie) plastry.

Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

Krok 2 z 8

Pomidory i obraną cebulę też pokroić w plastry.

Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

Krok 3 z 8

Każdy plaster mortadeli opanierować w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w tartej bułce.

Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

Krok 4 z 8

Na patelni rozgrzać olej i na większym ogniu szybko obsmażyć mortadelę z jednej strony koniecznie pod przykryciem - chodzi o to, aby plastry mortadeli uniosły się i przyjęły kształt "kapelusza,spodka"..

Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

Krok 5 z 8

Odwrócić na drugą stronę, na wygięty plaster mortadeli ułożyć plaster pomidora i krążki z cebuli. Posolić i doprawić pieprzem.

Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

Krok 6 z 8

Na każdy tak przygotowaną porcję położyć plaster sera.

Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

Krok 7 z 8

Nakryte serem plastry ułozyć z powrotem na patelni i tym razem na małym ogniu smażyć aż do zapieczenia się sera.

Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

Krok 8 z 8

Wyjąc na talerz. Udekorować zieleniną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mortadela smażona w panierce

    Mortadela smażona w panierce

    27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu