Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita
Dodaj do CookBook

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

(2)
45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szczypta
Przyprawa Ziarenka Smaku Ziołowe WINIARY
1  kg
Pierś z indyka
200  g
Ziarna słonecznika
2 
Por
trochę
Oliwa
trochę
Sól
1 
Jajko
2  łyżek
Masło
1 
Grejpfrut
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.9 g
Wartość energetyczna
416.4 kcal
Tłuszcze
23.2 g
Białko
40.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Roladki z indyka z ciekawym nadzieniem zamiast tradycyjnych rolad ze schabu w sosie? Chrupiący słonecznik i intensywnie pachnący sok z grejpfruta to składniki, które nadadzą roladkom z indyka nuty świeżości i nowoczesności. Roladki z indyka z farszem ze słonecznikiem i porem duszonym w soku z grejpfruta są aromatyczne, delikatnie chrupiące, soczyste i znakomite z sosem WINIARY. Możesz je podawać jako danie główne z ziemniakami i surówką, ale także jako przekąski na imprezę.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    5 min
    Indyka potnij na plastry i grubości około 1,5 cm. Każdy plaster cienko rozbij i dopraw szczyptą ziołowych Ziarenek Smaku WINIARY.
  • Krok 2

    5 min
    Słonecznik upraż na suchej patelni. Odstaw aż ostygnie.
  • Krok 3

    10 min
    Por potnij w pół krążki, podsmaż na oliwie, aż zmięknie i wciśnij sok z grapefruita. Następnie duś jeszcze 10 min pod przykryciem.
  • Krok 4

    5 min
    Słonecznik, jajko i masło zmiksuj w blenderze. Przełóż do miski, dodaj pora i wszystko wymieszaj. Dopraw pieprzem do smaku.
  • Krok 5

    5 min
    Tak przygotowany farsz wyłóż na indyka i zawiń w roladki, zamykając je wykałaczkami.
  • Krok 6

    14 min
    Smaż na oliwie na złoty kolor.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj z ulubionym sosem WINIARY.
Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 1 z 7

Indyka potnij na plastry i grubości około 1,5 cm. Każdy plaster cienko rozbij i dopraw szczyptą ziołowych Ziarenek Smaku WINIARY.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 2 z 7

Słonecznik upraż na suchej patelni. Odstaw aż ostygnie.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 3 z 7

Por potnij w pół krążki, podsmaż na oliwie, aż zmięknie i wciśnij sok z grapefruita. Następnie duś jeszcze 10 min pod przykryciem.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 4 z 7

Słonecznik, jajko i masło zmiksuj w blenderze. Przełóż do miski, dodaj pora i wszystko wymieszaj. Dopraw pieprzem do smaku.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 5 z 7

Tak przygotowany farsz wyłóż na indyka i zawiń w roladki, zamykając je wykałaczkami.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 6 z 7

Smaż na oliwie na złoty kolor.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 7 z 7

Podawaj z ulubionym sosem WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Uroczystość
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    20 min Łatwy
  • Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego

    Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego

    33 min Łatwy
  • Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    35 min Łatwy
  • Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem

    Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem

    23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu