Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Panga smażona
Dodaj do CookBook

Panga smażona

(2)
50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kiziolek201
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
750  g
Filet z pangi
3  płaskich łyżek
Mąka
3  łyżek
Bułka tarta
2  łyżek
Przyprawa do ryb
2 
Jajko
1  dag
Tłuszcz
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.8 g
Wartość energetyczna
247.3 kcal
Tłuszcze
7.4 g
Białko
30.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeżeli masz ochotę na rybę, spróbuj smażoną pangę. Ten gatunek nie ma charakterystycznego rybiego zapachu czy kłopotliwych ości, a swoją strukturą przypomina białe mięso, więc powinien przypaść do gustu najmłodszym domownikom. Pamiętaj jednak, że panga z hodowli ma zdecydowanie mniej składników odżywczych niż ta żyjąca na wolności – warto wziąć to pod uwagę podczas zakupów. Pangę smażoną na złoto podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub ze świeżym pieczywem.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    25 min
    filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić w chłodne miejsce.
  • Krok 2

    10 min
    Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.
  • Krok 4

    10 min
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Panga smażona

Krok 1 z 4

filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić w chłodne miejsce.

Panga smażona

Krok 2 z 4

Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.

Panga smażona

Krok 3 z 4

Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.

Panga smażona

Krok 4 z 4

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka
  • Z rybą
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu