Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mortadele pokroić w niezbyt grube ( i nie zbyt cienkie) plastry.
Pomidory i obraną cebulę też pokroić w plastry.
Każdy plaster mortadeli opanierować w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i na większym ogniu szybko obsmażyć mortadelę z jednej strony koniecznie pod przykryciem - chodzi o to, aby plastry mortadeli uniosły się i przyjęły kształt "kapelusza,spodka"..
Odwrócić na drugą stronę, na wygięty plaster mortadeli ułożyć plaster pomidora i krążki z cebuli. Posolić i doprawić pieprzem.
Na każdy tak przygotowaną porcję położyć plaster sera.
Nakryte serem plastry ułozyć z powrotem na patelni i tym razem na małym ogniu smażyć aż do zapieczenia się sera.
Wyjąc na talerz. Udekorować zieleniną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Mammon