Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasztet z cukinii z wątróbką
Dodaj do CookBook

Pasztet z cukinii z wątróbką

(4)
1 godz 30 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Halia
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
500  g
Cukinia
200  g
Wątróbka drobiowa
2 
Cebula
2 
Marchewka
1 
Pietruszka
4 
Jajko
1  szklanka
Oliwa z oliwek
1  szklanka
Bułka tarta
1  pęczek
Pietruszka
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
12.8 g
Wartość energetyczna
259.7 kcal
Tłuszcze
19.7 g
Białko
8.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jest mnóstwo przepisów na warzywne pasztety z cukinią. Ja je modyfikuję, dodaję różne składniki. Tym razem to taki mały eksperyment z wątróbką. Smakuje! Zachęcam do spróbowania.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    0 min
    Wątróbkę przesmażyć na 2 łyżkach oliwy i odstawić do przestudzenia.
  • Krok 2

    10 min
    Do miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię, jeśli jest dużo soku-lekko odcisnąć, następnie zetrzeć obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i jajka.
  • Krok 3

    5 min
    Posiekać natkę pietruszki i drobno pokroić usmażoną wątróbkę.
  • Krok 4

    5 min
    W misce wymieszać wszystkie składniki, dodając Ziołowe Ziarenka Smaku WINIARY, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (lub do formy) natłuszczonego i wysypanego bułką tartą.
  • Krok 5

    0 min
    Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 1 z 5

Wątróbkę przesmażyć na 2 łyżkach oliwy i odstawić do przestudzenia.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 2 z 5

Do miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię, jeśli jest dużo soku-lekko odcisnąć, następnie zetrzeć obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i jajka.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 3 z 5

Posiekać natkę pietruszki i drobno pokroić usmażoną wątróbkę.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 4 z 5

W misce wymieszać wszystkie składniki, dodając Ziołowe Ziarenka Smaku WINIARY, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (lub do formy) natłuszczonego i wysypanego bułką tartą.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 5 z 5

Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

5

Jolka

Za dużo oleju, poza tym Ok.
Anonim (niezweryfikowany) 11/25/2023-07:17 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasztet z kurczaka w kruchym cieście

    Pasztet z kurczaka w kruchym cieście

    3 godz 52 min Średni
  • Pasztet z buraków - idealny nie tylko do kanapek

    Pasztet z buraków - idealny nie tylko do kanapek

    13 godz Trudny
  • Pyzy z pasztetem

    Pyzy z pasztetem

    1 godz Łatwy
  • Pasztet w cieście francuskim

    Pasztet w cieście francuskim

    1 godz 11 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu