Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab duszony w sosie
Dodaj do CookBook

Schab duszony w sosie

(1)
36 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cebula
5  łyżek
Masło
400  g
Schab bez kości
trochę
Sól
trochę
Tymianek suszony
trochę
Pieprz
1  opakowanie
WINIARY Sos Grzybowy
100  ml
Białe wino wytrawne
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.1 g
Wartość energetyczna
307.5 kcal
Tłuszcze
18 g
Białko
25.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Duszony w sosie schab bez kości, z dodatkiem wytrawnego wina, to danie, które możesz podać na codzienny obiad, ale także zachwyci Twoich najbliższych przy okazji wyjątkowych spotkań. Aby danie było pożywne i pełnowartościowe, podaj schab z puree ziemniaczanym i sałatką z czerwonych buraków, z dodatkiem jabłek.

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso pokrój na cienkie kotlety. Delikatnie rozbij, dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie dodaj masło na patelnię. Gdy się rozpuści, podsmaż kotlety (po 2 – 3 min). Zdejmij mięso z patelni.
  • Krok 3

    10 min
    Cebulę obierz pokrój w kostkę i dodaj do patelni po mięsie, jak będzie za mało tłuszczu, dodaj więcej masła. Dodaj tymianek, zeszklij cebulę, podlej winem. Sos grzybowy WINIARY rozprowadź dokładnie w 300 ml zimnej wody, dodaj do patelni, mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 1 minutę po zagotowaniu, często mieszając.
  • Krok 4

    10 min
    Mięso dodaj do patelni i duś razem na małym ogniu przez ok. 5 - 10 min.
  • Krok 5

    1 min
    Podaj z ziemniakami purée.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

4

kucharz

schab dusić 5 minut? powodzenia xDDDDDD
Anonim (niezweryfikowany) 01/12/2021-01:56 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/29/2021-05:01 CET
Wcześniej, w kroku 4 (przed duszeniem) radzimy, by mięso należy podsmażać przez 20 minut. Pozdrawiamy!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    12 godz 10 min Łatwy
  • Schab faszerowany grzybami leśnymi

    Schab faszerowany grzybami leśnymi

    2 godz 12 min Średni
  • Kotlety schabowe z zasmażaną młodą kapustą

    Kotlety schabowe z zasmażaną młodą kapustą

    1 godz 35 min Łatwy
  • Pieczony schab z sosem tatarskim

    Pieczony schab z sosem tatarskim

    1 godz 21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu