Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pianki Marshmalows

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Pianki Marshmalows

(0)
4 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  opakowań
Galaretka jagodowy smak WINIARY
4 
Białko jajka
150  g
Cukier
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5  szklanka
Miód
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
84.2 g
Wartość energetyczna
343 kcal
Tłuszcze
0.1 g
Białko
5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pianki Marshmallow to popularna amerykańska przekąska. Są uwielbiane przez najmłodszych i nie tylko. Słodkie, puszyste pianki najczęściej podaje się do kakao lub gorącej czekolady.  Marshmallows sprawdzą się też na biwaku. Nabija się je na patyk i podpieka nad ogniem. Po upieczeniu są chrupiące z zewnątrz, a w środku się rozpływają. Gotowe słodycze można kupić w sklepie, ale wykonanie ich w domu jest bardzo proste. Szczególnie, jeśli mamy pod ręką sprawdzony przepis i owocową galaretkę WINIARY.

Inspirując się latem, wybieramy swój ulubiony smak. Do tego wystarczą białka, cukier i miód. Miksujemy, ubijamy, odstawiamy na 4 godziny do lodówki. Gotowe i puszyste pianki, serwujemy pokrojone i posypane cukrem pudrem. Plusem przygotowania ich w domu, jest to, że będą w smaku, kolorze i kształcie jakie sobie tylko wymarzymy. Smacznego.

Przygotowanie

247 min
  • Krok 1

    1 min
    Galaretki rozpuść w 100 ml gorącej wody.
  • Krok 2

    5 min
    Białka ubij na sztywną pianę. Cukier wymieszaj z 50 ml wody i zagotuj. Dodaj cienkim strumieniem do ubitych białek, ciągle mieszając.
  • Krok 3

    1 min
    Schłodzoną galaretkę dodaj do ubitych białek i ubijaj przez ok. 1 min.
  • Krok 4

    240 min
    Pianki przełóż do formy lub wyszprycuj przy pomocy rękawa cukierniczego lub worka. Odstaw do schłodzenia na minimum 4 godziny. Przed podaniem możesz posypać je cukrem pudrem.
Pianki Marshmalows

Krok 1 z 4

Galaretki rozpuść w 100 ml gorącej wody.

Pianki Marshmalows

Krok 2 z 4

Białka ubij na sztywną pianę. Cukier wymieszaj z 50 ml wody i zagotuj. Dodaj cienkim strumieniem do ubitych białek, ciągle mieszając.

Pianki Marshmalows

Krok 3 z 4

Schłodzoną galaretkę dodaj do ubitych białek i ubijaj przez ok. 1 min.

Pianki Marshmalows

Krok 4 z 4

Pianki przełóż do formy lub wyszprycuj przy pomocy rękawa cukierniczego lub worka. Odstaw do schłodzenia na minimum 4 godziny. Przed podaniem możesz posypać je cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

5

Kasia

Miód należy wymieszać z cukrem i wodą i podgrzać, dodać do białek. Miód można zastąpić syropem fruktozowym lub melasą.
Anonim (niezweryfikowany) 09/12/2023-09:29 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Przekąska
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu