Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczony topinambur
Dodaj do CookBook

Pieczony topinambur

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Topinambur
trochę
Oliwa z oliwek
3  ząbków
Czosnek
2  gałązek
Świeży tymianek
1  gałązka
Świeży rozmaryn
1  łyżeczka
Miód
1  łyżeczka
Sok z cytryny
1  łyżka
Masło
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
26.3 g
Wartość energetyczna
144.6 kcal
Tłuszcze
4.1 g
Białko
3.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Topinambur nazywany jest również słonecznikiem bulwiastym. Sprawdź nasz wyjątkowy przepis i przygotuj go w piekarniku - zainspiruj się z WINIARY!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Topinambur obieramy i kroimy na mniejsze części.
  • Krok 2

    5 min
    Układamy go na blaszce do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy porwane zioła oraz posiekany czosnek. Całość skrapiamy miodem i sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.
  • Krok 3

    30 min
    Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, a na górę dokładamy masło. Całość wstawiamy do rozgrzanego do 180*C na ok 20-30 min.
Pieczony topinambur

Krok 1 z 3

Topinambur obieramy i kroimy na mniejsze części.

Pieczony topinambur

Krok 2 z 3

Układamy go na blaszce do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy porwane zioła oraz posiekany czosnek. Całość skrapiamy miodem i sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.

Pieczony topinambur

Krok 3 z 3

Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, a na górę dokładamy masło. Całość wstawiamy do rozgrzanego do 180*C na ok 20-30 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pstrąg tęczowy pieczony w folii

    Pstrąg tęczowy pieczony w folii

    35 min Łatwy
  • Dorsz w warzywach pieczony w folii

    Dorsz w warzywach pieczony w folii

    1 godz 41 min Łatwy
  • Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

    Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

    13 min Łatwy
  • Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu