Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym
Dodaj do CookBook

Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

(1)
8 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Truskawki
50  g
Borówki amerykańskie (opcjonalnie)
400  g
Szpinak świeży
2  łyżek
Prażone pestki słonecznika
100  g
Ser feta
2  łyżek
Ocet balsamiczny
2  łyżek
Oliwa
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13 g
Wartość energetyczna
166.9 kcal
Tłuszcze
11.8 g
Białko
5.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym to super pomysł na lekką przekąskę – w sam raz na lato. Idealnie sprawdzi się w czasie upalnych dni, gdy nie chce Ci się gotować, a masz chęć zjeść coś dobrego. W tej sałatce poczujesz smak letnich owoców – ich słodycz miesza się z lekko słonym serem i chrupiącym słonecznikiem. Czy to nie brzmi smacznie? Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym nie tylko świetnie smakuje, ale też doskonale prezentuje się na stole – możesz przygotować ją na grilla albo na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi. Będzie smacznie, nie mamy wątpliwości!

Przygotowanie

8 min
  • Krok 1

    5 min
    Szpinak umyj i ułóż na talerzu. Truskawki pokrój na ćwiartki i ułóż na szpinaku. Dodaj pokruszony ser feta.
  • Krok 2

    1 min
    Całość posyp borówkami i słonecznikiem oraz sporą ilością czarnego pieprzu.
  • Krok 3

    1 min
    Na końcu sałatkę polej oliwą i octem balsamicznym.
  • Krok 4

    1 min
    Sałatkę podawaj z grzankami.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

4

Natalia

W spisie składników jest cebula a później w przygotowaniu ani słowa o niej. Zastanawiam się czy lepiej dodać czy pominąć
Anonim (niezweryfikowany) 07/14/2023-06:27 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 08/16/2024-02:04 CEST
Natalio, słuszna uwaga. Dziękujemy! Już poprawiliśmy przepis i usunęliśmy cebulę.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka warstwowa (pozioma) z fasolką szparagową

    Sałatka warstwowa (pozioma) z fasolką szparagową

    1 godz 10 min Łatwy
  • Sałatka z ciecierzycy z ziołami, pomidorami i oliwkami

    Sałatka z ciecierzycy z ziołami, pomidorami i oliwkami

    20 min Łatwy
  • Sałatka z kuskusem, miętą i grillowanym ananasem

    Sałatka z kuskusem, miętą i grillowanym ananasem

    35 min Łatwy
  • Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu