Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

(3)
13 godz 55 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
220  g
Ciastka kruche
50  g
Czekolada gorzka
50  g
Masło
2  łyżeczek
Żelatyna WINIARY
700  g
Truskawki
300  g
Biała czekolada
180  ml
Mleko
220  ml
Śmietanka 30%
2  opakowań
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.5 g
Wartość energetyczna
420.5 kcal
Tłuszcze
26.4 g
Białko
6.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Truskawki i galaretka to zawsze udane połączenie, dlatego właśnie ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia oczaruje każde podniebienie. Jest to wspaniały pomysł na deser na upalną niedzielę. Nie trzeba przy nim spędzać wielu godzin w nagrzanej kuchni. Nie wymaga nawet użycia piekarnika! Kruche ciasteczka połączone z ciemną czekoladą posłużą za spód ciasta. Mus truskawkowy stanie się pysznym nadzieniem, a całość przykryje Galaretka Truskawkowy Smak WINIARY.

Ciasteczka (najlepiej kakaowe) zmiksuj na proszek, wymieszaj z roztopioną czekoladą i masłem. Wyłóż je na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę i rozprowadź równomiernie, dociskając masę do dna. Następnie włóż tortownicę do lodówki. W dalszej kolejności rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości wrzątku – tyle, żeby przykryło żelatynę.

Podgrzej mleko prawie do wrzenia i zdejmij z ognia. Połamaną białą czekoladę dodaj do mleka i odstaw na 2 minuty, a następnie wymieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. Ciepłą żelatynę dodaj do masy czekoladowej i ponownie wymieszaj. Wystudź całość i poczekaj, aż masa zacznie tężeć. W tym czasie ubij śmietankę i dodawaj ją stopniowo do masy czekoladowej, delikatnie wymieszaj. Wylej ją na spód z ciasteczek i odstaw na 3 godziny do lodówki.

Mus truskawkowy przygotujesz, miksując truskawki na jednolitą masę. Następnie 2 galaretki rozpuść w 100 ml wrzątku i wymieszaj z truskawkami. Na koniec wylej mus na masę czekoladową i odstaw do lodówki na całą noc.

Przygotowanie

835 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj spód: zmiksuj ciastka na proszek i wymieszaj z roztopionym masłem i roztopioną ciemną czekoladą.
  • Krok 2

    5 min
    Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia i rozprowadź na dnie ciasteczkową masę. Za pomocą szklanki dociśnij masę do dna i włóż tortownicę do lodówki.
  • Krok 3

    2 min
    Żelatynę rozpuść w małej ilości wrzącej wody (tylko do przykrycia żelatyny).
  • Krok 4

    13 min
    Przygotuj masę: mleko podgrzej prawie do wrzenia i wyłącz palnik. Dodaj połamaną białą czekoladę i odstaw na 2 minuty. Wymieszaj do powstania gładkiej masy, żeby nie było grudek. Dodaj ciepłą żelatynę i ponownie wymieszaj do całkowitego rozprowadzenia. Studź do momentu, aż masa zacznie tężeć.
  • Krok 5

    180 min
    Śmietankę ubij na sztywno. Dodawaj ją stopniowo do masy czekoladowej i delikatnie wymieszaj. Wylej masę na spód ciasteczkowy i odstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
  • Krok 6

    630 min
    Truskawki zblenduj na jednolitą masę. Dwie galaretki truskawkowe rozpuść w 100 ml wrzącej wody. Wymieszaj z masą truskawkową. Wylej masę na mus czekoladowy i odstaw na noc do lodówki. Przed podaniem ozdób truskawkami.
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

Krok 1 z 6

Przygotuj spód: zmiksuj ciastka na proszek i wymieszaj z roztopionym masłem i roztopioną ciemną czekoladą.

Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

Krok 2 z 6

Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia i rozprowadź na dnie ciasteczkową masę. Za pomocą szklanki dociśnij masę do dna i włóż tortownicę do lodówki.

Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

Krok 3 z 6

Żelatynę rozpuść w małej ilości wrzącej wody (tylko do przykrycia żelatyny).

Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

Krok 4 z 6

Przygotuj masę: mleko podgrzej prawie do wrzenia i wyłącz palnik. Dodaj połamaną białą czekoladę i odstaw na 2 minuty. Wymieszaj do powstania gładkiej masy, żeby nie było grudek. Dodaj ciepłą żelatynę i ponownie wymieszaj do całkowitego rozprowadzenia. Studź do momentu, aż masa zacznie tężeć.

Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

Krok 5 z 6

Śmietankę ubij na sztywno. Dodawaj ją stopniowo do masy czekoladowej i delikatnie wymieszaj. Wylej masę na spód ciasteczkowy i odstaw do lodówki na ok. 3 godziny.

Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

Krok 6 z 6

Truskawki zblenduj na jednolitą masę. Dwie galaretki truskawkowe rozpuść w 100 ml wrzącej wody. Wymieszaj z masą truskawkową. Wylej masę na mus czekoladowy i odstaw na noc do lodówki. Przed podaniem ozdób truskawkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnia regionalna
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na zimno
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Randka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Walentynki
  • Weekend

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z truskawkami i galaretką

    Ciasto z truskawkami i galaretką

    1 godz 28 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu