Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wiosenny tort sałatkowy
Dodaj do CookBook

Wiosenny tort sałatkowy

(0)
1 godz 30 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
5 
Jajko
5 
Ogórek kiszony
5 
Marchewka
4 
Ziemniaki
2 
Pietruszka
2 
Cebula
1  puszka
Groszek Konserwowy
50  g
Kiełki
6 
Szparagi
8 
Kromka pieczywa tostowego
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  pęczek
Rzodkiewka
1 
Ogórek
1  opakowanie
Rzeżucha
trochę
Ulubione kiełki warzyw
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28.6 g
Wartość energetyczna
312.4 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
9.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Trudno wyobrazić sobie Święta w polskim domu bez tradycyjnej sałatki jarzynowej. Zwykle podajemy ją w misce lub salaterce. Może tym razem warto wypróbować nowy, wyjątkowo efektowny sposób podania? Skorzystaj z naszej inspiracji i przygotuj wspaniały wiosenny tort sałatkowy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Udekorowany zielonymi listkami i świeżymi warzywami może stać się głównym bohaterem rodzinnego spotkania! Poznaj nasz przepis na warstwowy tort warzywny!


Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    45 min
    Przygotuj sałatkę jarzynową. Ugotuj jajka na twardo. 4 marchewki (jedną zostaw do dekoracji) i pietruszkę oczyść, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki. Przestudzone warzywa, obrane jajka oraz kiszone ogórki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy. Połącz wszystkie składniki i wymieszaj dokładnie z niewielką ilością Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 2

    1 min
    Odkrój skórki z kromek pieczywa.
  • Krok 3

    4 min
    4 kromki chleba ułóż na talerzu lub desce tak, aby tworzyły kwadrat. Na nich rozłóż równomiernie połowę przygotowanej sałatki. Wierzch posmaruj majonezem.
  • Krok 4

    5 min
    Na to połóż pozostałe kromki chleba i kolejną warstwę sałatki. Tak przygotowany tort posmaruj z wierzchu i po bokach Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  • Krok 5

    7 min
    Przygotuj warzywa do dekoracji. Obraną surową marchewkę i świeży ogórek pokrój na wąskie paski przy pomocy obieraczki do warzyw. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, a szparagi wzdłuż na połówki.
  • Krok 6

    2 min
    Boki tortu udekoruj pionowo ułożonymi szparagami i częścią kiełków.
  • Krok 7

    1 min
    Na wierzchu rozłóż pozostałe kiełki, rzeżuchę, paski z marchewki i ogórka oraz plastry rzodkiewki. Oprósz całość szczyptą pieprzu.
Wiosenny tort sałatkowy

Krok 1 z 7

Przygotuj sałatkę jarzynową. Ugotuj jajka na twardo. 4 marchewki (jedną zostaw do dekoracji) i pietruszkę oczyść, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki. Przestudzone warzywa, obrane jajka oraz kiszone ogórki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy. Połącz wszystkie składniki i wymieszaj dokładnie z niewielką ilością Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Wiosenny tort sałatkowy

Krok 2 z 7

Odkrój skórki z kromek pieczywa.

Wiosenny tort sałatkowy

Krok 3 z 7

4 kromki chleba ułóż na talerzu lub desce tak, aby tworzyły kwadrat. Na nich rozłóż równomiernie połowę przygotowanej sałatki. Wierzch posmaruj majonezem.

Wiosenny tort sałatkowy

Krok 4 z 7

Na to połóż pozostałe kromki chleba i kolejną warstwę sałatki. Tak przygotowany tort posmaruj z wierzchu i po bokach Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Wiosenny tort sałatkowy

Krok 5 z 7

Przygotuj warzywa do dekoracji. Obraną surową marchewkę i świeży ogórek pokrój na wąskie paski przy pomocy obieraczki do warzyw. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, a szparagi wzdłuż na połówki.

Wiosenny tort sałatkowy

Krok 6 z 7

Boki tortu udekoruj pionowo ułożonymi szparagami i częścią kiełków.

Wiosenny tort sałatkowy

Krok 7 z 7

Na wierzchu rozłóż pozostałe kiełki, rzeżuchę, paski z marchewki i ogórka oraz plastry rzodkiewki. Oprósz całość szczyptą pieprzu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brunch
  • Bufet
  • Danie z resztek
  • Dodatek
  • Entrant
  • Inne
  • Inne
  • Inny
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • miska
  • Na zimno
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Pieczywo
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Sałatka
  • Sałatka
  • środek do polerowania kuchni
  • Szparag
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Ziemniaki
  • Z patelni
  • Z piekarnika
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz wiosenny z botwinką

    Barszcz wiosenny z botwinką

    25 min Łatwy
  • Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

    Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

    23 min Łatwy
  • Gulasz jagnięcy z wiosennymi warzywami

    Gulasz jagnięcy z wiosennymi warzywami

    55 min Łatwy
  • Wiosenny szybki gulasz warzywny

    Wiosenny szybki gulasz warzywny

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu