Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto Snickers bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Ciasto Snickers bez pieczenia

(3)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Duże opakowanie herbatników
800  ml
Mleko
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
1  szklanka
Kajmak
1  szklanka
Masło orzechowe
100  g
Orzeszki ziemne
200  g
Czekolada mleczna
100  ml
Śmietanka 36%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.7 g
Wartość energetyczna
290.4 kcal
Tłuszcze
16.1 g
Białko
9.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie należysz do mistrzów wypieków, ale nie brak Ci też cukierniczych ambicji? Ten prosty przepis na ciasto Snickers bez pieczenia w trzech prostych krokach przeprowadzi Cię do pachnącego orzeszkami oraz karmelem końca - gwarantujemy, że foremka z tym ciastem zniknie błyskawicznie. W końcu kto nie lubi tego popularnego batona? Lepiej zjedz Snickersa, bo inni zrobią to za Ciebie. Ciągnący się karmel i masa orzechowa z kawałkami orzeszków arachidowych uzależnia - na pewno nie poprzestaniesz na jednym kawałku. Smak ciasta Snickers bez pieczenia zgra się doskonale z porcją espresso. Wypróbuj!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    30 min
    Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.
  • Krok 2

    15 min
    Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.
  • Krok 3

    10 min
    W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.
Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 1 z 3

Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.

Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 2 z 3

Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.

Ciasto Snickers bez pieczenia

Krok 3 z 3

W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

4

Sara

Jaki wymiar blachy
Anonim (niezweryfikowany) 04/07/2023-07:37 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z truskawkami i galaretką

    Ciasto z truskawkami i galaretką

    1 godz 28 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu