Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gulasz z indyka
Dodaj do CookBook

Gulasz z indyka

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
WINIARY POMYSŁ NA… gulasz z cebulą i papryką
600  g
Mięso z piersi lub udźca z indyka
2 
Cebula
3  łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Papryczka chili
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.9 g
Wartość energetyczna
346.4 kcal
Tłuszcze
21.7 g
Białko
31.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Choć gulasz stanowi tradycyjne danie kuchni węgierskiej, doczekał się wielu nowych odsłon, które nieco lepiej pasują do współczesnego stylu życia. Ciekawą alternatywą dla klasyki jest przepis na gulasz z indyka. Mięso drobiowe ma dużo białka i niewiele tłuszczu, więc jest idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o linię i zdrowie. Podsmażana cebulka, pikantny akcent papryczki chili w połączeniu z POMYSŁEM NA… Gulasz WINIARY stworzą pyszne danie na co dzień i od święta.

Gulasz z piersi indyka nie wymaga szczególnych zdolności kulinarnych ani poświęcenia dużej ilości czasu. Przygotuj większą porcję, by mieć smaczny obiad na dwa dni. Na początek pokrój mięso w kostkę. Cebulki obierz i również pokrój w kostkę, po czym podsmaż razem z drobiem. Sos z indyka wykończysz, dodając POMYSŁ NA… Gulasz WINIARY. Do pół litra wody wsyp zawartość torebki, a następnie dokładnie wymieszaj i wlej do gotującego się mięsa.

Całość duś jeszcze przez około 50 minut. Na koniec dopraw gulasz z mięsa indyka posiekaną świeżą papryczką chili. Podawaj z ziemniakami – mogą być gotowane, podsmażone lub w formie puree. Gulasz świetnie smakuje też z pieczywem. Jego smaku dopełni łagodna surówka z białej kapusty, kukurydzy i ananasa lub klasyczna zielona sałata z odrobiną śmietany.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    9 min
    Mięso pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    15 min
    Cebule obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju razem z mięsem.
  • Krok 3

    5 min
    POMYSŁ NA… wsyp do 0,5 litra zimnej wody, dokładnie wymieszaj i połącz z mięsem.
  • Krok 4

    50 min
    Duś przez około 50 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Dopraw posiekaną papryczką chilli.
Gulasz z indyka

Krok 1 z 5

Mięso pokrój w kostkę.

Gulasz z indyka

Krok 2 z 5

Cebule obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju razem z mięsem.

Gulasz z indyka

Krok 3 z 5

POMYSŁ NA… wsyp do 0,5 litra zimnej wody, dokładnie wymieszaj i połącz z mięsem.

Gulasz z indyka

Krok 4 z 5

Duś przez około 50 minut.

Gulasz z indyka

Krok 5 z 5

Dopraw posiekaną papryczką chilli.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

4

Tomasz

Jak zrobić gulasz z piersi z indyka
Anonim (niezweryfikowany) 02/20/2023-11:13 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/09/2023-03:33 CEST
Tomasz, polecamy zrobić według naszego przepisu 😊 Mamy nadzieję, że znajdziesz na naszej stronie swój ulubiony pomysł na gulasz.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gulasz segedyński

    Gulasz segedyński

    1 godz 17 min Łatwy
  • Prosty i pyszny gulasz wołowy

    Prosty i pyszny gulasz wołowy

    1 godz 28 min Łatwy
  • Gulasz z jelenia w marynacie

    Gulasz z jelenia w marynacie

    2 godz 49 min Średni
  • Gulasz wieprzowy z kiszonymi ogórkami

    Gulasz wieprzowy z kiszonymi ogórkami

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu