Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa gulaszowa to jedno z ulubionych dań polskiej kuchni. Wykonana na Rosole Drobiowym WINIARY dostarcza wyjątkowych smaków i stanowi rewelacyjną oprawę dla podsmażonej wołowiny, cebuli oraz papryki z ziemniakami. Możesz podać ją z dodatkiem pomidorów w zalewie, z pieprzem i kminkiem, który dodatkowo pozytywnie wpływa na trawienie. Latem zupa gulaszowa dobrze skomponuje się ze świeżymi pomidorami.
Docenisz ją za fakt, że wpisuje się w trendy „zero waste” w kuchni oraz da się ją przygotować dość szybko i łatwo. Jednocześnie jest to sposób na obiad nawet na kilka dni. To jedno z tych dań, które dzień później smakuje jeszcze lepiej, gdy smaki już na dobre się przenikną.
Obierz cebulę, posiekaj ją i zeszklij na oleju, a następnie dodaj do niej pokrojone w kostkę mięso. Na koniec oprósz papryką w proszku i zasmaż. Dosyp odrobinę kminku i dodaj kostkę Rosołu Drobiowego WINIARY. Dolej 700 ml wody i gotuj na małym ogniu. W tym czasie obierz i pokrój w kostkę ziemniaki.
Umyj paprykę i także pokrój w kostkę. Sprawdź, czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, dodaj ziemniaki z papryką i gotuj kolejne 10 minut. Po tym czasie dodaj pomidory krojone w zalewie. Duś przez kolejny kwadrans i na koniec dopraw pieprzem.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.