Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Owoce dokładnie płuczemy. Obieramy z kiści. Przygotowane owoce przesypujemy do dużego słoja.
Następnie owoce czarnej porzeczki zalewamy wódką, tak by były zanurzone.
Odstawiamy na dwa tygodnie w ciepłe, słoneczne miejsce.
Następnie po tym czasie wódkę zlewamy, a owoce zasypujemy cukrem.
Odstawiamy na tydzień.
Kiedy cukier zamieni się w syrop, zlewamy go i mieszamy ze zlaną wcześniej wódką. Gotową nalewkę odstawiamy na kilka miesięcy w ciemne, chłodne miejsce, aby się przegryzła.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 2