Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babka majonezowa z czekoladą i malinami

(2)
1 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest IzabelaM
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
0.5  szklanka
Mąka pszenna
0.5  szklanka
Mąka ziemniaczana
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
0.75  szklanka
Cukier
1 
Czekolada
trochę
Aromat cytrynowy
trochę
Maliny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.12 g
Węglowodany
29.69 g
Tłuszcze
14.74 g
Wartość energetyczna
264.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać aromat i majonez. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części.
Krok 2
10 min
Do połowy ciasta dodać pół tabliczki rozpuszczonej czekolady i wylać obie części na wysmarowaną foremkę do babki. W środek włożyć mrożone maliny.
Krok 3
30 min
Piec 30-35 minut w temp.170 st. C.
Krok 4
5 min
Po upieczeniu polać polewą czekoladową (roztopiona czekolada z kilkoma łyżkami mleka). Udekorować.
Babka majonezowa z czekoladą i malinami

Krok 1 z 4

Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać aromat i majonez. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części.

Babka majonezowa z czekoladą i malinami

Krok 2 z 4

Do połowy ciasta dodać pół tabliczki rozpuszczonej czekolady i wylać obie części na wysmarowaną foremkę do babki. W środek włożyć mrożone maliny.

Babka majonezowa z czekoladą i malinami

Krok 3 z 4

Piec 30-35 minut w temp.170 st. C.

Babka majonezowa z czekoladą i malinami

Krok 4 z 4

Po upieczeniu polać polewą czekoladową (roztopiona czekolada z kilkoma łyżkami mleka). Udekorować.

Wilgotna babka majonezowa z czekoladą i malinami
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 07/30/2021 - 23:17 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha