Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem

(2)
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winairy
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bułka maślana
4  plastrów
Ananas świeży lub z puszki
300  g
Pierś z kurczaka
trochę
Roszponka
trochę
Sałata endywia, fryzyjskiej lub dowolna, którą lubisz
trochę
Masło
trochę
Oliwa
1  łyżeczka
Papryka słodka w proszku
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.52 g
Węglowodany
31.63 g
Tłuszcze
8.75 g
Wartość energetyczna
281.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
11 min
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i posmaruj oliwą. Dopraw solą i pieprzem oraz słodką papryką. Smaż mięso na patelni po ok 3-4 min z każdej strony. Kiedy ostygnie, pokrój je w plastry.
Krok 2
7 min
Ananasa zgrilluj na mocno rozgrzanej patelni lub grillu, aż się lekko zarumieni. Każdą bułkę przekrój na pól i posmaruj masłem.
Krok 3
5 min
Na dolnej połowie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY. Następnie układaj liście roszponki, plastry kurczaka i ananasa. Na wierzch dołóż sałatę fryzyjską i przykryj całość drugą połową bułki.
Krok 4
2 min
Serwuj na ciepło lub na zimno.
Kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem

Krok 1 z 4

Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i posmaruj oliwą. Dopraw solą i pieprzem oraz słodką papryką. Smaż mięso na patelni po ok 3-4 min z każdej strony. Kiedy ostygnie, pokrój je w plastry.

Kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem

Krok 2 z 4

Ananasa zgrilluj na mocno rozgrzanej patelni lub grillu, aż się lekko zarumieni. Każdą bułkę przekrój na pól i posmaruj masłem.

Kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem

Krok 3 z 4

Na dolnej połowie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY. Następnie układaj liście roszponki, plastry kurczaka i ananasa. Na wierzch dołóż sałatę fryzyjską i przykryj całość drugą połową bułki.

Kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem

Krok 4 z 4

Serwuj na ciepło lub na zimno.

Masz ochotę na słodko-ostre kanapki na ciepło, idealne na grilla, domówkę albo urodziny na świeżym powietrzu? Wypróbuj burgera z kurczakiem i ananasem polanego pysznym Sosem Jalapeño WINIARY! Przekąska łączy smażoną pierś kurczaka, słodkiego grillowanego ananasa, aromatyczne przyprawy, świeże warzywa i wspomniany już sos majonezowy WINIARY. Uwaga: kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem to danie z charrrakterem! :-)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika