Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciekawe połączenie jakim jest ryż z budyniem to pyszna propozycja na pożywny podwieczorek dla całej rodziny! Pyszne a do tego bardzo pożywne danie wykonasz już w kilka chwil. Wystarczy, że ugotujesz ryż na mleku, a następnie dodasz budyń. Smakowite danie możesz również urozmaicić ulubionymi owocami bądź malinowym sokiem.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Mleko zagotuj, wsyp ryż i gotuj do miękkości. W razie konieczności dolać mleka.
Krok 2
3 min
Budyń wymieszać w wodzie z cukrem wanilinowym.
Krok 3
2 min
Wlać do ryżu, gotować do zgęstnienia. Dodać cynamon, wymieszać.
Krok 1
z
3
Mleko zagotuj, wsyp ryż i gotuj do miękkości. W razie konieczności dolać mleka.
Krok 2
z
3
Budyń wymieszać w wodzie z cukrem wanilinowym.
Krok 3
z
3
Wlać do ryżu, gotować do zgęstnienia. Dodać cynamon, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0