Tortilla smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Można wykorzystać ją zarówno w roli naleśnika, jak i w roli ciasta na pizzę. Dzięki gotowym plackom przygotowanie tego popularnego dania zajmuje znacznie mniej czasu i jest o wiele prostsze. Co więcej, pizza z tortilli smakuje świetnie również wtedy, kiedy już ostygnie. Jeśli lubisz kuchnię włoską i meksykańską, to połączenie powinno przypaść Ci do gustu. Prezentowany przepis na pizzę z tortilli możesz modyfikować wedle uznania, zmieniając dodatki i urozmaicając stosowane sosy (my proponujemy Sos Czosnkowy WINIARY). W końcu kulinarne gusta Twoich gości mogą mocno się od siebie różnić.
Jak zrobić pizzę z tortilli w piekarniku?
Przepis na pizzę z tortilli to idealny przykład na to, w jak prosty sposób można ułatwiać sobie przygotowywanie posiłków na co dzień. Gotowe placki, dostępne w każdym markecie, świetnie sprawdzają się jako baza do pizzy. Nie musisz zatem zagniatać ciasta, czekać aż wyrośnie i formować placków - wystarczy, że wyjmiesz je z opakowania. Jeśli interesują Cię zapiekane mini tortille, z dużych placków wytnij mniejsze. Możesz posłużyć się przy tym na przykład miseczką czy szklanką. Takie małe przekąski "na jeden kęs" są najlepsze na przyjęcia, ponieważ nie trzeba jeść ich nożem i widelcem. Proces przygotowania pizzy z tortilli nie należy do skomplikowanych. Na gotowy placek wykładamy ketchup łagodny WINIARY, a następnie posypujemy go tartym serem mozzarella. Teraz wystarczy położyć na pizzę ulubione dodatki: szynkę, pomidory, paprykę lub inne warzywa sezonowe. Pizza z tortilli piecze się bardzo szybko - powinna być gotowa po około 10 minutach. Po wyjęciu jej z pieca, możesz udekorować ją ulubionym sosem i posypać rukolą lub świeżymi listkami szpinaku.
Przepis na pizzę z tortilli - jak urozmaicić?
Pizza z tortilli w piekarniku to szybki i prosty sposób na stworzenie ulubionego dania z półproduktów. Taka pizza może zastąpić codzienny posiłek lub stanowić szybką, pożywną przekąskę. Jeśli mini pizza z tortilli ma służyć jako przystawka na imprezę, warto zadbać o stworzenie jej w kilku różnych odsłonach. Część osób lubi pizzę wegetariańską, część z dodatkami mięsnymi, a jeszcze inni nie boją się niebanalnych zestawień smaków słodko-ostrych czy słodko-słonych. Możesz zatem poeksperymentować zarówno z dodatkami, jak i z sosami. Ciekawe doznania smakowe zapewni gościom między innymi pizza z gruszką i gorgonzolą. Zainspiruj się recepturami z ulubionych pizzerii, jeśli obawiasz się kulinarnej wpadki - sprawdzone połączenia pozwolą zadowolić największych wielbicieli tego słynnego włoskiego dania.
Komentarze 0