Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką
Dodaj do CookBook

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

(3)
1 godz 31 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
500  g
Twaróg sernikowy
245  g
Cukier
7 
Jajko
100  g
Masło
500  g
Mąka pszenna
250  g
Margaryna
3  łyżek
Cukier puder
1  puszka
Brzoskwinie w syropie
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
trochę
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
48.4 g
Wartość energetyczna
462 kcal
Tłuszcze
25.7 g
Białko
8.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Elegancki podwieczorek, deser w leniwą niedzielę, comfort food w środku ciężkiego tygodnia – sernik z brzoskwiniami i kruszonką sprawdza się na różne okazje i zawsze smakuje doskonale. Urzeknie Cię jego kruchy spód kontrastujący z puszystą masą serową na bazie Budyniu Śmietankowego bez cukru WINIARY. Smaku dopełniają soczyste połówki brzoskwiń. Odrobina soku z cytryny dodanego do bezy nada deserowi orzeźwiającej cytrusowej nuty. Nasz przepis na sernik z brzoskwiniami i kruszonką przygotujesz łatwo i szybko. Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem. Możesz je podać jako sernik na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub jako samodzielny deser. Doskonale smakuje także następnego dnia, a nasz przepis pozwala na przygotowanie kilkunastu porcji.


Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.

Przygotowanie

91 min
  • Krok 1

    10 min
    Utrzyj razem twaróg, 200 gram cukru, 2 jajka, masło oraz zawartość opakowania Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY.
  • Krok 2

    10 min
    Z mąki pszennej, margaryny, 5 żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieć ciasto. Włóż do lodówki do schłodzenia.
  • Krok 3

    10 min
    Ubij 5 białek na sztywną pianę, dodając kolejno 3 łyżki cukru. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkrusz połowę wcześniej przygotowanego ciasta i rozprowadź je równomiernie.
  • Krok 5

    5 min
    Na warstwę z ciasta wyłóż masę serową, a następnie ułóż na niej ćwiartki brzoskwiń. Przykryj je warstwą ubitej piany z białek i posyp pozostałym ciastem.
  • Krok 6

    50 min
    Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Sernik piecz 50 minut, a ostatnie 10 pod arkuszem folii aluminiowej, aby zbyt się nie przypiekło z wierzchu.
  • Krok 7

    1 min
    Ciasto zostaw w otwartym piekarniku do ostygnięcia.
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 1 z 7

Utrzyj razem twaróg, 200 gram cukru, 2 jajka, masło oraz zawartość opakowania Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 2 z 7

Z mąki pszennej, margaryny, 5 żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieć ciasto. Włóż do lodówki do schłodzenia.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 3 z 7

Ubij 5 białek na sztywną pianę, dodając kolejno 3 łyżki cukru. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 4 z 7

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkrusz połowę wcześniej przygotowanego ciasta i rozprowadź je równomiernie.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 5 z 7

Na warstwę z ciasta wyłóż masę serową, a następnie ułóż na niej ćwiartki brzoskwiń. Przykryj je warstwą ubitej piany z białek i posyp pozostałym ciastem.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 6 z 7

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Sernik piecz 50 minut, a ostatnie 10 pod arkuszem folii aluminiowej, aby zbyt się nie przypiekło z wierzchu.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Krok 7 z 7

Ciasto zostaw w otwartym piekarniku do ostygnięcia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

4

Malwina

Witam. Jaką wielkość blachy może być użyta?
Anonim (niezweryfikowany) 04/02/2021-03:57 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/13/2021-12:05 CEST
Malwino, polecamy średniej wielkości okrągłą blachę o średnicy 24-26 cm.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    6 godz 10 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    3 godz 16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu