Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasta jajeczna z porem i żółtym serem
Dodaj do CookBook

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

(1)
20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JellyBelly29
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
180  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
6 
Jajko
70  g
Ser żółty
1 
Por (biała część)
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
0.33  pęczek
Koperek lub natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.3 g
Wartość energetyczna
200.9 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli lubisz zjeść na śniadanie jajka pod każdą postacią, sprawdź przepis na smakowitą pastę jajeczną z porem i żółtym serem! Jajka w tym wydaniu będą mocno aromatyczne dzięki dodatkom żółtego sera i pora. Majonez Dekoracyjny WINIARY pomoże połączyć wszystkie składniki w jednolitą konsystencję.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
  • Krok 2

    10 min
    Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojony koperek albo pietruszkę.
  • Krok 3

    5 min
    Dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby pasta nabrała smaku.
Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 1 z 3

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 2 z 3

Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojony koperek albo pietruszkę.

Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Krok 3 z 3

Dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby pasta nabrała smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

4

gosiaa

jak długo można przechowywać pastę w lodówce??
Anonim (niezweryfikowany) 03/11/2021-10:03 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Brunch
  • Entrant
  • Inny
  • Jajka
  • Jesień
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Makaron
  • Mniejsze danie
  • Na co dzień
  • Na zimno
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Ser
  • Śniadanie
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z jajek z serem

    Pasta z jajek z serem

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    45 min Łatwy
  • Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy
  • Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu