Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krem bananowy
Dodaj do CookBook

Krem bananowy

(3)
15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JOLA3
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
80  g
Cukier puder
1  opakowanie
Budyń o smaku bananowym WINIARY
300  ml
Mleko
200  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.5 g
Wartość energetyczna
254.6 kcal
Tłuszcze
22 g
Białko
1.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wykonaj w domu pyszny krem bananowy Zrobisz go w kilka chwil! Margarynę utrzyj z cukrem, a następnie dodaj rozgniecione widelcem dojrzałe banany, całość zmiksuj na gładką masę i gotowe! Krem bananowy jest idealnym rozwiązaniem do dekorowania lub przekładania tortów, ciast lub pysznych ciasteczek.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    W rondelku zagotowujemy 200ml mleka. Pozostałe mleko łączymy z proszkiem budyniowym. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy proszek budyniowy z mlekiem. Gotujemy ma małym ogniu przez 2 min. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i odstawiam do przestudzenia przykryte folią spożywczą.
  • Krok 2

    5 min
    Masło wyjmujemy z lodówki na około 1-2h przed ubijaniem by było miękkie, ale nie rozpływające się pod palcem. Następnie, gdy budyń będzie już w temperaturze pokojowej, przekładamy masło i cukier puder do misy miksera i ubijamy. Ubite masło powinno zmienić kolor na biały. W kolejnym kroku zaczynamy powoli dodawać budyń łyżka po łyżce. Miksuj do połączenia składników.
  • Krok 3

    1 min
    Tak przygotowany krem użyj od razu do zdobienia tortu bądź babeczek.
  • Tip 1

    1 min
    Krem osiąga sztywnmość po 2h w lodówce
  • Tip 2

    1 min
    Jeżeli krem wydaje się zważony warto włożyć go do lodówki na kilka minut i ubijać ponownie.
Krem bananowy

Krok 1 z 5

W rondelku zagotowujemy 200ml mleka. Pozostałe mleko łączymy z proszkiem budyniowym. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy proszek budyniowy z mlekiem. Gotujemy ma małym ogniu przez 2 min. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i odstawiam do przestudzenia przykryte folią spożywczą.

Krem bananowy

Krok 2 z 5

Masło wyjmujemy z lodówki na około 1-2h przed ubijaniem by było miękkie, ale nie rozpływające się pod palcem. Następnie, gdy budyń będzie już w temperaturze pokojowej, przekładamy masło i cukier puder do misy miksera i ubijamy. Ubite masło powinno zmienić kolor na biały. W kolejnym kroku zaczynamy powoli dodawać budyń łyżka po łyżce. Miksuj do połączenia składników.

Krem bananowy

Krok 3 z 5

Tak przygotowany krem użyj od razu do zdobienia tortu bądź babeczek.

Krem bananowy

Tip 1 z 5

Krem osiąga sztywnmość po 2h w lodówce

Krem bananowy

Tip 2 z 5

Jeżeli krem wydaje się zważony warto włożyć go do lodówki na kilka minut i ubijać ponownie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

4

Gosia

Czy krem jest dość sztywny żeby można było nim przełożyć biszkopt?
Anonim (niezweryfikowany) 02/19/2021-07:59 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 10/28/2022-01:27 CEST
Tak, możesz wykorzystać ten krem do przełożenia biszkoptu. Natalia, w komentarzu wyżej, napisała, że wykorzystała ten przepis do tortu dla swojej córki.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z pora z klopsikami z jajek

    Zupa krem z pora z klopsikami z jajek

    1 godz 12 min Średni
  • Krem Russel waniliowy

    Krem Russel waniliowy

    22 min Łatwy
  • Zupa krem z botwiny

    Zupa krem z botwiny

    1 godz 2 min Łatwy
  • Krem z młodej botwinki z czosnkiem niedźwiedzim, tymiankiem cytrynowym i chipsami z ziemniaków truflowych

    Krem z młodej botwinki z czosnkiem niedźwiedzim, tymiankiem cytrynowym i chipsami z ziemniaków truflowych

    1 godz 18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu