Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W rondelku zagotowujemy 200ml mleka. Pozostałe mleko łączymy z proszkiem budyniowym. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy proszek budyniowy z mlekiem. Gotujemy ma małym ogniu przez 2 min. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i odstawiam do przestudzenia przykryte folią spożywczą.
Masło wyjmujemy z lodówki na około 1-2h przed ubijaniem by było miękkie, ale nie rozpływające się pod palcem. Następnie, gdy budyń będzie już w temperaturze pokojowej, przekładamy masło i cukier puder do misy miksera i ubijamy. Ubite masło powinno zmienić kolor na biały. W kolejnym kroku zaczynamy powoli dodawać budyń łyżka po łyżce. Miksuj do połączenia składników.
Tak przygotowany krem użyj od razu do zdobienia tortu bądź babeczek.
Krem osiąga sztywnmość po 2h w lodówce
Jeżeli krem wydaje się zważony warto włożyć go do lodówki na kilka minut i ubijać ponownie.
Gosia