• Najprostszy sposób na dobry bulion

  • Na taki bulion czekałeś

  • Gęsty i esencjonalny

  • na bazie
    wolno gotowanego wywaru

  1. Nie czekaj

    aż Twój wywar nabierze smaku

  2. Podejmij wyzwanie

    WINIARY i Davida Gaboriaud
    - ugotuj danie na bazie bulionu WINIARY
    i pokaż na co przeznaczyłeś zaoszczędzony czas

  3. i Wygraj

    10x warsztaty kulinarne z Davidem Gaboriaud
    10x garnek do wolnego gotowania

Weź udział K O N K U R S

Pasteryzowane buliony WINIARY

Kiedyś, żeby bulion nabrał smaku, trzeba było czekać… Dziś wystarczy sięgnąć po buliony w słoiczkach WINIARY. Ich prosty skład i baza z wolno gotowanego wywaru sprawiają, że są szybką i wygodną alternatywą dla domowego, gotowanego przez kilka godzin rosołu. Dzięki unikalnej, półpłynnej konsystencji i szybkiemu rozpuszczaniu się w płynach doskonale sprawdzają się nie tylko w zupach, ale także w drugich daniach. Buliony WINIARY są wręcz stworzone do przygotowania risotto, sprawdzą się nawet jako marynata do mięs.

Są wygodne i wydajne — z jednego słoiczka przygotujesz aż 3,5 litra bulionu. Do przygotowania 1 litra klarownego bulionu wystarczą 3 łyżki na litr wrzącej wody. Chcesz podkreślić smak potraw? Po prostu dodaj go wedle uznania.

Buliony w słoiczku WINIARY, tak jak domowe przetwory, są pasteryzowane, dlatego po otwarciu trzymaj je w lodówce.

Bulion drobiowy

Bulion drobiowy

Bulion Drobiowy WINIARY powstaje na bazie wolno gotowanego wywaru z kurczaka. Dzięki temu jest esencjonalny i aromatyczny, a Ty nie musisz już godzinami czekać na podstawę Twojej ulubionej pomidorowej. Jednak zupy to dopiero początek! Bulion Drobiowy WINIARY ma wiele zastosowań: podkreśli smak gulaszu, sosów, potraw z warzyw, jest idealny do przygotowania risotto i kaszotto. Nie czekaj, spróbuj!

Bulion wołowy

Bulion wołowy

Bulion Wołowy WINIARY charakteryzuje esencjonalny, mięsny smak i głęboki kolor. Jego bazą jest wolno gotowany, pełen smaku wywar wołowy, dlatego świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciemnych sosów, gulaszu czy pieczeni. Doceni go też każdy fan ramenu i sosu bolońskiego!

Bulion warzywny

Bulion warzywny

Coś dla wegetarian — Bulion Warzywny WINIARY to wyważony w smaku bulion, przygotowany na bazie włoszczyzny. W jego składzie znajdziesz marchewkę, seler, pora i cebulę. Sprawdzi się nie tylko jako baza warzywnych zup i dodatek do bezmięsnych dań, ale także wtedy, kiedy potrzebujesz delikatnego bulionu, który nie zdominuje smaku dania, a jedynie subtelnie go podkreśli.

    • Od dobrego bulionu
      zaczyna sie przepis na...

      Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

      • 1 godz.
      • 8 porcji
      Zobacz przepis
    • Od dobrego bulionu
      zaczyna sie przepis na...

      Minestrone – włoska zupa warzywna

      • 45 min.
      • 8 porcji
      Zobacz przepis
    • Od dobrego bulionu
      zaczyna sie przepis na...

      Ramen - japońska zupa

      • 2 godz.
      • 8 porcji
      Zobacz przepis