Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa gulaszowa
Dodaj do CookBook

Zupa gulaszowa

(11)
2 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winairy3453247
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
2 
Cebula
4  łyżek
Olej
300  g
Wołowina
4 
Ziemniaki
1 
Papryka czerwona
1  puszka
Pomidory
1  łyżeczka
Słodka papryka
trochę
Kminek
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.4 g
Wartość energetyczna
264.3 kcal
Tłuszcze
16.4 g
Białko
19.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zupa gulaszowa to jedno z ulubionych dań polskiej kuchni. Wykonana na Rosole Drobiowym WINIARY dostarcza wyjątkowych smaków i stanowi rewelacyjną oprawę dla podsmażonej wołowiny, cebuli oraz papryki z ziemniakami. Możesz podać ją z dodatkiem pomidorów w zalewie, z pieprzem i kminkiem, który dodatkowo pozytywnie wpływa na trawienie. Latem zupa gulaszowa dobrze skomponuje się ze świeżymi pomidorami.

Docenisz ją za fakt, że wpisuje się w trendy „zero waste” w kuchni oraz da się ją przygotować dość szybko i łatwo. Jednocześnie jest to sposób na obiad nawet na kilka dni. To jedno z tych dań, które dzień później smakuje jeszcze lepiej, gdy smaki już na dobre się przenikną.

Obierz cebulę, posiekaj ją i zeszklij na oleju, a następnie dodaj do niej pokrojone w kostkę mięso. Na koniec oprósz papryką w proszku i zasmaż. Dosyp odrobinę kminku i dodaj kostkę Rosołu Drobiowego WINIARY. Dolej 700 ml wody i gotuj na małym ogniu. W tym czasie obierz i pokrój w kostkę ziemniaki.

Umyj paprykę i także pokrój w kostkę. Sprawdź, czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, dodaj ziemniaki z papryką i gotuj kolejne 10 minut. Po tym czasie dodaj pomidory krojone w zalewie. Duś przez kolejny kwadrans i na koniec dopraw pieprzem.


Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.

Przygotowanie

125 min
  • Krok 1

    15 min
    Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  • Krok 2

    15 min
    Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, następnie oprósz papryką i zasmaż.
  • Krok 3

    43 min
    Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody, gotuj na wolnym ogniu.
  • Krok 4

    10 min
    Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  • Krok 5

    10 min
    Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
  • Krok 6

    15 min
    Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.
  • Krok 7

    15 min
    Duś około 15 minut, dopraw pieprzem.
  • Krok 8

    2 min
    Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.
Zupa gulaszowa

Krok 1 z 8

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.

Zupa gulaszowa

Krok 2 z 8

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, następnie oprósz papryką i zasmaż.

Zupa gulaszowa

Krok 3 z 8

Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody, gotuj na wolnym ogniu.

Zupa gulaszowa

Krok 4 z 8

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa

Krok 5 z 8

Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.

Zupa gulaszowa

Krok 6 z 8

Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.

Zupa gulaszowa

Krok 7 z 8

Duś około 15 minut, dopraw pieprzem.

Zupa gulaszowa

Krok 8 z 8

Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.8 z 5
4.8333333333333
Wszystkich ocen: 6
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
66
55
11
00
00
00

Opinie

4

Sebastian

świetna strona i przepis, stosuje go z małymi modyfikacjami już dłuższy czas, dziś chciałem wrócić do pierwowzoru i tu mam małe zastrzeżenia, proporcje dla 4 osób są ok, ale dla 20 powinno być chyba trochę więcej wody jak w opisie 700ml ?????
Anonim (niezweryfikowany) 01/18/2022-08:58 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 10/19/2022-02:59 CEST
Sebastian, oczywiście, że dla 20 osób trzeba zwiększyć ilość wszystkich składników. Jeśli chcesz przygotować tak dużą porcję będziesz potrzebować ok. 3,5 l wody. My podaliśmy tu ilość wody na ok. 4 porcje.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wiosna
  • Ziemniaki
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa marchewkowa z serem feta

    Zupa marchewkowa z serem feta

    21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu