Winiary

Zobacz jak uprawiane
są buraki na Nasz Barszcz!

Dowiedz się więcej o uprawie buraków, od momentu
wysiewania, aż do samych zbiorów.

Dbamy o to by buraki na Nasz Barszcz były uprawiane w jak najlepszych warunkach.
Interesuje nas sposób, ale też to kto stoi za ich uprawą.

Dowiedz się więcej

"W naszych stronach mówimy na nie buraczki"

Andrzej Łukasiewicz
Nieledew, woj. lubelskie

Uprawia buraki od ponad 20 lat, najpierw wszystko robił sam,
teraz pomagają mu syn i wnuki.

Pod czułą opieką Pana Andrzeja jest ponad 10ha upraw, z których
w czasie zbiorów uzyskuje 300 ton buraków przez cały miesiąc.

Nasz Barszcz Czerwony jest wyśmienity, ponieważ… mamy swoje sekrety;)
Zapraszamy Cię w krótką podróż, podczas której dowiesz się dlaczego
Barszcz WINIARY króluje na polskich stołach od lat.

Sekrety smaku Barszczu z buraków uprawianych w Polsce.

Barszcz czerwony WINIARY
tworzymy wyłącznie z buraków pochodzących z upraw w Polsce!

Wybieramy tylko te najlepsze

Suszymy je starannie, a nasze zupy nie zawierają konserwantów.

By barszcz
był doskonały...

Dodajemy suszone przyprawy i inne składniki – wszystkie starannie selekcjonowane.

Mistrzowie Kuchni WINIARY tworzą z nich doskonałe kompozycje i to dlatego nasz barszcz jest taki pyszny. I nie zawiera dodatku glutaminianu sodu.

Zawsze wyśmienity!

Do każdej torebki trafiają idealne proporcje składników, według przygotowanego przepisu. To dlatego Barszcz czerwony WINIARY jest zawsze tak wyśmienity! Smacznego!

Barszcz od kuchni, czyli praktyczne porady

Gotowego barszczu nigdy nie należy doprowadzać do wrzenia, ponieważ straci przejrzystość i kolor, a także zmieni smak.

01

Śmietana

Barszcze zabielane śmietaną zagęszcza się mąką rozrobioną wcześniej w zimnej wodzie ze szczyptą soli.

Dodaj mąkę

Mąkę z wodą należy wlać do nieco przestudzonego barszczu, zamieszać i ponownie zagotować zupę, często mieszając.

Śmietanę można zastąpić mniej kalorycznym jogurtem.

Film
02

Magia
Dodatków

Barszcz Czerwony WINIARY to doskonały sposób na pyszny i szybki posiłek. Możesz uzupełnić go o pożywne dodatki jak zapiekanki, paszteciki, klasyczne uszka, a nawet krewetki! Lub po prostu podać go do picia do innego dania mięsnego lub warzywnego (pierogów, mięsa z ziemniakami itp.).

03

Udekoruj swój barszcz!

Czysty barszcz udekoruj prosto – gałązką świeżego majeranku.
Barszcze gęste, zabielane ozdób kleksem kwaśnej śmietany i gałązkami świeżej zieleniny (koperkiem, natką pietruszki). Gdy podajesz barszcz z uszkami, kołdunami, cząstkami jajka na twardo lub plasterkami kiełbasy, najlepiej ułóż je ozdobnie na talerzu lub w barszczówce, a następnie ostrożnie nalej zupę. Całość udekoruj zieleniną.

04

Plamy
z barszczu

Plamy z barszczu na tkaninach – podobnie jak plamy z buraków – spierz pod strumieniem czystej, zimnej wody, bez dodatku detergentów. Dopiero później pierz w tradycyjny sposób.

Przebarwienia od barszczu lub od buraków na skórze
zmyjesz łatwiej, gdy zastosujesz sok z cytryny.

ZOBACZ, DLACZEGO NASZ BARSZCZ JEST TAK WYŚMIENITY

Prześwietlenie, czyli co składa się na nasz Barszcz!

W barszczu WINIARY znajdziesz między innymi te składniki, które znasz ze swojej kuchni:

Nie znajdziesz w nim dodatku:

Pyszne strony barszczu WINIARY
Od Kuchni...

Nasz barszcz to gwarancja tego, że nikt nie będzie musiał... czerwienić się ze wstydu ;)

Popisowe przepisy na barszcz

Barszcz czerwony z kuleczkami z czosnkiem i rozmarynem

Barszcz czerwony z kuleczkami z czosnkiem i rozmarynem to doskonała propozycja na zupę na obiad, nie tylko na święta. Dzięki produktowi Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY, przygotujesz ją szybko i łatwo. A to, co sprawi, że Twój barszcz będzie wyjątkowy, to mięsne kuleczki z kaszą manną, czosnkiem i rozmarynem.

Składniki

  • Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY ( 1 )
  • kuleczki:
  • mięso mielone ( 250 )
  • bułka kajzerka ( 1 )
  • mleko ( 0,5 )
  • kasza manna ( 1 )
  • jajko ( 1 )
  • czosnek ( 1 )
  • sól, pieprz, rozmaryn ( )

Sposób przygotowania

  1. Barszcz czerwony rozpuść we wrzątku.
  2. Bułkę namocz w mleku, odciśnij.
  3. Mięso połącz z bułką, jajkiem, kaszą manną i posiekanym czosnkiem.
  4. Dopraw solą, pieprzem i rozmarynem.
  5. Uformuj małe kuleczki i gotuj w posolonej wodzie 15 minut, odsącz.
  6. Podawaj z Barszczem czerwonym.
  • łączny czas: 15 min.
  • Porcje: 6
  • 229 kcal / 5 kcal porcji