WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Kruche rogale z marmoladą

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Kruche rogale z marmoladą

6 zdjęć do przepisu "Kruche rogale z marmoladą"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Na deserek kruchy cieplutki domowy rogalik
Łączny czas: 60 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
margaryna 10 dag
mąka 15 dag
cukier puder 5 dag
żółtko 1 sztuka
sól 1 szczypta
marmolada 4 łyżeczki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kruche rogale z marmoladą

    Mąkę przesiać na stolnice dodać szczyptę soli wsiekać margarynę i dokładnie przesiekać całość wówczas dodajemy cukier oraz żółtka i wyrabiamy na jednolite ciasto które zawijamy w folię aluminiowa i odkładamy na 30 min do lodówki

  2. Kruche rogale z marmoladą

    następnie rozwałkowujemy ciasto,

  3. Kruche rogale z marmoladą

    wycinamy większe trójkąty

  4. Kruche rogale z marmoladą

    układamy marmoladę,

  5. Kruche rogale z marmoladą

    zawijamy tworząc rogala,

  6. Kruche rogale z marmoladą

    pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 - 25 minut. Podajemy posypując cukrem pudrem.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

zjadłabym chociaż takiego jednego rogaliczka :)

bietka5
7 stycznia 2014
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: