WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Mus truskawkowy

1 zdjęcie do przepisu "Mus truskawkowy"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Prosty i efektowny deser: puszysty mus truskawkowy z bitą śmietaną na galaretce, udekorowany świeżymi owocami. Najlepiej wygląda w szklanych pucharkach lub wysokich, prostych szklankach, przez które widać połączone truskawki z galaretką. Wisienką na deserze może być tutaj listek świeżej mięty.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Galaretkę rozpuść dokładnie w 500 ml gorącej wody, rozlej do 6 pucharków i pozostaw do zastygnięcia.

    • Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY
  2. Śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru.

    • cukier
    • śmietana kremówka
  3. Kilka truskawek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj z 2 łyżkami cukru. Poza sezonem możesz użyć mrożonych.

    • cukier
    • truskawki
  4. Mus truskawkowy połącz z ubitą śmietaną i rozłóż na galaretce.

  5. Deser podawaj udekorowany truskawkami.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

lubie takie mixy deserów

IZABELA29
8 października 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1