WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Klopsiki z fasolą i ziemniakami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Klopsiki z fasolą i ziemniakami

Brak zdjęć do przepisu "Klopsiki z fasolą i ziemniakami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
"Jednogarnkowe" pyszne klopsiki z czerwoną fasolą i ziemniakami - z przyjemną, grzybową nutą, bo do duszenia dodamy aromatyczną Zupę borowikową Jak u Mamy. Całość doprawiamy majerankiem, posypujemy natką i podajemy z surówką z kiszonej kapusty.
Łączny czas: 30 min.

Porcje: 4
Kalorie: 450 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY 1 opakowanie
chude mięso mielone 500 g
mała cebula 1 sztuka
jajka 2 sztuki
bułka tarta 2 łyżki czubate
olej 4 łyżki
ziemniaki 4 sztuki
duża cebula 1 sztuka
fasola czerwona 1 puszka
posiekana natka pietruszki 1 łyżka czubata
sól, pieprz, majeranek do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Obierz małą cebulę i posiekaj ją.

    • mała cebula
  2. Mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, jajkami i bułką tartą. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.

    • chude mięso mielone
    • mała cebula
    • jajka
    • bułka tarta
    • sól, pieprz, majeranek
  3. Uformuj 12 klopsików i usmaż na oleju.

    • olej
  4. Obierz dużą cebulę i ziemniaki.

    • ziemniaki
    • duża cebula
  5. Cebulę pokrój w półplasterki, ziemniaki w cząstki.

    • ziemniaki
    • duża cebula
  6. Do mięsa dodaj cebulę, zeszklij, a następnie dodaj ziemniaki.

    • ziemniaki
    • duża cebula
  7. Podlej 1 szklanką wody i duś 10 minut.

  8. Odsącz czerwoną fasolę.

    • fasola czerwona
  9. Zupę rozprowadź w 300 ml wody i dodaj do mięsa.

    • Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
  10. Dołącz odsączoną fasolę.

    • fasola czerwona
  11. Duś razem przez 7 minut.

  12. Przez podaniem dodaj natkę pietruszki.

    • posiekana natka pietruszki
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

przepis super warto go wyprubować

szantiw
1 listopada 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: