WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Filet z indyka z pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Filet z indyka z pieczarkami

1 zdjęcie do przepisu "Filet z indyka z pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Brakuje Ci pomysłu na smaczny i ciekawy obiad? Mamy dla Ciebie propozycję, przyrządź roladę z indyka wypełnioną farszem na bazie pieczarek, z dodatkiem ogórka i szczyptą ziół, które pachną Prowansją...
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY 1 szczypta
Sos chrzanowy WINIARY 1 słoik
filet z indyka 1 kg
pieczarki 250 g
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
ogórek konserwowy 1 sztuka
olej 3 łyżki
pieprz, zioła prowansalskie do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Mięso rozkrój w poprzek, tak aby powstał duży cienki płat, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
    • filet z indyka
    • pieprz, zioła prowansalskie
  2. Oczyść pieczarki i cebulę, pieczarki zetrzyj na tace o grubych oczkach a cebulę posiekaj.

    • pieczarki
    • cebula
  3. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś je razem do odparowania płynu.

    • pieczarki
    • cebula
    • masło
  4. Dopraw farsz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
    • pieprz, zioła prowansalskie
  5. Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz z wody, dodaj do farszu.

    • ogórek konserwowy
  6. Farsz rozłóż równomiernie na płacie mięsa i zwiń je w roladę.

  7. Roladę dokładnie obwiąż nicią, tak, żeby farsz nie wydostał się w trakcie pieczenia, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
    • pieprz, zioła prowansalskie
  8. Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.

    • olej
  9. Po tym czasie wstaw roladę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz 20 minut, następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz kolejne 50-60 minut.

  10. Ostudzoną roladę pokrój w ukośne plastry, rozłóż na półmisku i podawaj z Sosem chrzanowym.

    • Sos chrzanowy WINIARY
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4