WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Karczek zapiekany pod pierzynką

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Karczek zapiekany pod pierzynką

8 zdjęć do przepisu "Karczek zapiekany pod pierzynką"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
obiad na święta
Łączny czas: 90 min.

Porcje: 8
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
karkówka wieprzowa 50 dag
pieczarki 30 dag
por 1 sztuka
żółty ser 20 kg
ketchup 150 ml
Majonez Dekoracyjny WINIARY 300 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa JARZYNKA WINIARY do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Karczek zapiekany pod pierzynką

    Mięso myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w małe kawałki, wykładamy nim spód naczynia żaroodpornego

  2. Karczek zapiekany pod pierzynką

    oprószamy mięso solą, jarzynką oraz pieprzem.

  3. Karczek zapiekany pod pierzynką

    Mięso polewamy ketchupem.

  4. Karczek zapiekany pod pierzynką

    Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, posypujemy nimi mięso.

  5. Karczek zapiekany pod pierzynką

    Następnie układamy warstwę pokrojonego na talarki pora.

  6. Karczek zapiekany pod pierzynką

    Na wierz ścieramy na dużych oczkach żółty ser,

  7. Karczek zapiekany pod pierzynką

    Całość przykrywamy warstwą majonezu.

  8. Karczek zapiekany pod pierzynką

    Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 50 -55 minut.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: