WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Sałatka wielowarstwowa

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Sałatka wielowarstwowa

4 zdjęcia do przepisu "Sałatka wielowarstwowa"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Dekoracyjna, kolorowa sałatka wielowarstwowa najlepiej prezentuje się w dużym, przezroczystym naczyniu. Układamy w nim kolejno: seler naciowy, kukurydzę, paseczki szynki, czerwoną fasolę, pokrojone jajko na twardo, marchewkę (może być gotowana z rosołu) oraz ogórki konserwowe. Całość wieńczymy warstwą Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i posypujemy tartym żółtym serem. Sałatkę przygotowujemy z wyprzedzeniem, bo powinna postać w lodówce przynajmniej 12 godzin (a najlepiej - całą dobę) - aby wszystkie smaki idealnie się przegryzły.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Majonez Dekoracyjny WINIARY 1 słoik
cebula lub seler konserwowy 1 słoik
kukurydza 1 puszka
szynka 25 dag
czerwona fasola 1 puszka
jajka 5 sztuk
żółty ser 25 dag
ogórek konserwowy 5 sztuk
marchewki 1 słoik
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.

    • jajka
  2. Czerwoną fasolę, kukurydzę i selera odsącz z zalewy na oddzielnych sitkach.

    • cebula lub seler konserwowy
    • kukurydza
    • czerwona fasola
  3. Sałatka wielowarstwowa

    Szynkę pokrój w paski.

    • szynka
  4. Ułóż w szklanym półmisku warstwy: selera konserwowego, następnie kukurydzę, paski szynki i warstwę fasoli.

    • cebula lub seler konserwowy
    • kukurydza
    • szynka
    • czerwona fasola
  5. Sałatka wielowarstwowa

    Następnie obierz jajko, pokrój je w kostkę i ułóż w półmisku jako kolejną warstwę.

    • jajka
  6. Odsącz marchewkę i dołóż jako następną warstwę do sałatki.

    • marchewki
  7. Sałatka wielowarstwowa

    Ogórki konserwowe pokrój w kostkę i także dodaj do sałatki.

    • ogórek konserwowy
  8. Majonez dodaj na wierzchu sałatki.

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY
  9. Zetrzyj żółty ser i posyp nim sałatkę.

    • żółty ser
  10. Odstaw do lodówki na 12-24 godziny.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Sałateczka jest super Serdecznie polecam 5*

MIGOTKA69
4 grudnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: