WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Zupa gulaszowa

1 zdjęcie do przepisu "Zupa gulaszowa"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Aromatyczna zupa gulaszowa na Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim, z kawałkami podsmażanej wołowiny i smażoną cebulą oraz papryką i ziemniakami. Z dodatkiem pomidorów w zalewie, doprawiona kminkiem i pieprzem. W sezonie letnim można ją zrobić ze świeżymi pomidorami (np. lima). Pożywna zupa na aromatycznym Bulionie drobiowym z ziołami, z kawałkami wołowiny, ziemniakami, papryką i pomidorami, doprawiona kminkiem.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY 2 kostki
cebula 2 sztuki
olej 4 łyżki
wołowina na pieczeń 300 g
ziemniaki 4 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory w zalewie 1 puszka
słodka papryka 1 łyżeczka
kminek do smaku
pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.

    • cebula
    • olej
  2. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.

    • wołowina na pieczeń
  3. Smaż, aż będzie rumiane, Następnie oprósz papryką i zasmaż.

    • słodka papryka
  4. Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody.

    • Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY
    • kminek
  5. Gotuj na wolnym ogniu.

  6. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

    • ziemniaki
  7. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.

    • papryka czerwona
  8. Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę.

  9. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.

  10. Duś około 15 minut.

  11. Dopraw pieprzem.

    • pieprz
  12. Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.

przeczytaj 4 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

zupa gulaszowa trafiła do mojej książki kucharskiej!

Patison
7 marca 2014
zgłoś do moderacji

Niezwykle apetycznie wyglada ta zupa..........

cris04
4 listopada 2013
zgłoś do moderacji

mniam łatwe szybkie i pyszne

hugolina20
21 lutego 2012
zgłoś do moderacji

wygląda tak jak lubię najbardziej :)

anya-ka
1 lutego 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 4 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: