WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pasztet z papryką

1 zdjęcie do przepisu "Pasztet z papryką"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Pieczony pasztet z łopatki wieprzowej, boczku i wątróbek drobiowych, z Pomysłem na Kotlety mielone, aromatycznymi przyprawami oraz czerwoną papryką.
Łączny czas: 95 min.

Przygotowanie: 35 min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 12
Kalorie: 357 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone 1 opakowanie
Kostka Mięsna WINIARY 2 sztuki
Sos tatarski WINIARY 1 słoik
łopatka wieprzowa 700 g
boczek 300 g
olej 3 łyżki
wątróbka drobiowa 300 g
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
liść laurowy 1 sztuka
ziele angielskie 3 ziarenka
papryka czerwona 1 sztuka
pieprz, gałka muszkatołowa, imbir do smaku
bułka tarta do smarowania naczynia
masło do smarowania naczynia
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Łopatkę i boczek pokrój w kostkę.

    • łopatka wieprzowa
    • boczek
  2. Boczek i połowę łopatki podsmaż na patelni na rumiano na rozgrzanym oleju.

    • łopatka wieprzowa
    • boczek
    • olej
  3. Do mięsa na patelni dodaj posiekaną cebulę, zeszklij i podlej wodą tak, aby mięso było przykryte.

    • cebula
  4. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i Kostkę Mięsną, całość duś do miękkości.

    • Kostka Mięsna WINIARY
    • liść laurowy
    • ziele angielskie
  5. Wątróbki sparz we wrzącej wodzie.

  6. Mięso duszone na patelni ostudź i wsyp do niego POMYSŁ NA…

    • WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone
  7. Zmielić wszystkie mięsa (również to surowe) i wątróbkę.

    • wątróbka drobiowa
  8. Do masy mięsnej dodaj jajka, dopraw do smaku pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem.

    • jajko
    • pieprz, gałka muszkatołowa, imbir
  9. Paprykę oczyść i przekrój na ćwiartki.

    • papryka czerwona
  10. Gotuj je przez 5 minut, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i połącz z mięsem.

  11. Masę przełóż do naczynia wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą.

    • bułka tarta
    • masło
  12. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50-60 minut.

  13. Ostudzony pasztet pokrój w plastry i podawaj z Sosem tatarskim.

    • Sos tatarski WINIARY
przeczytaj 3 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

ciekawy przepis, musze spróbować

KAROL
14 marca 2013
zgłoś do moderacji

bardzo pyszne!

KAROL
14 marca 2013
zgłoś do moderacji

Próbowałam tylko normalnego pasztetu i z cukinii, a z papryką? Brzmi zachęcająco.

Koraliczek
27 lutego 2012
zgłoś do moderacji
przeczytaj 3 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3