WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

placki ziemniaczane ze śmietaną

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
placki ziemniaczane ze śmietaną

6 zdjęć do przepisu "placki ziemniaczane ze śmietaną"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Placki ziemniaczane jako dodatek do mięs, gulaszów albo jak w tym przypadku ze śmietaną.
Łączny czas: 30 min.

Przygotowanie: 20 min.
Oczekiwanie: 10 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
ziemniaki 6 sztuk
cebula 2 główki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
olej do smażenia
śmietana do dekoracji
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Ziemniaki i cebule obierz, zetrzyj na tarce

  2. placki ziemniaczane ze śmietaną

    dodaj jajko, mąkę i śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj

  3. placki ziemniaczane ze śmietaną

    Rozgrzej mocno olej i smaż placki z obu stron na złoto

  4. Odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na papierowej serwetce i podawaj z kleksem śmietany

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2