WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Naleśniki z budyniem i owocami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Naleśniki z budyniem i owocami

1 zdjęcie do przepisu "Naleśniki z budyniem i owocami"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mąki
300 ml podgrzanego mleka
3 jajka
10 g drożdży
3 łyżki oleju do smażenia
Masa budyniowa:
1 Budyń o smaku bananowym WINIARY
500 ml mleka
2 łyżki cukru pudru
1 serek homogenizowany
2 banany
3 łyżki rodzynek
świeże owoce lub kwaskowy dżem do dekoracji
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, dodaj jajka i odmierzone przez Mamę drożdże i mleko. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, żeby nie było grudek.
  2. Odstaw gotowe ciasto naleśnikowe na 1 godzinę.
  3. Razem z Mamą ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu. Pozostaw do ostudzenia.
  4. Do chłodnego budyniu dodaj serek i delikatnie wymieszaj na jednolitą masę.
  5. Do masy dodaj pokrojone w kostkę banany i rodzynki.
  6. Poproś Mamę, żeby usmażyła naleśniki.
  7. Na gotowe naleśniki nakładaj łyżką masę budyniową, rozsmaruj nożem i składaj w trójkąty.
  8. Gotowe naleśniki możesz przybrać świeżymi owocami (truskawkami, malinami itp.) albo kwaskowym dżemem.
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

uwielbiam naleśniki , musze wyprubowac przepis

kubolotek
19 marca 2012
zgłoś do moderacji

wygląda pysznie:)

nensi
27 lutego 2012
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: