WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Zupa dyniowa z imbirem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Zupa dyniowa z imbirem

2 zdjęcia do przepisu "Zupa dyniowa z imbirem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 8
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Jesienny przysmak: kremowa zupa dyniowa z imbirem. Na bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim, doprawiona śmietanką, imbirem i pieprzem. Lekka, ale rozgrzewająca, działa jak naturalny afrodyzjak. Będzie bardziej pożywna, jeśli serwowane do niej kromki grzanek z żółtym serem zapieczemy z plasterkiem boczku lub salami.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kostki rozpuść w 500 ml wody.

    • Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY
  2. Dynię oczyść i pokrój w kostkę.

    • dynia
  3. Gotuj dynię w rosole do miękkości przez około 10 minut.

  4. Zmiksuj zupę.

  5. Miksując dodaj śmietankę.

    • śmietanka 30%
  6. Dopraw zupę imbirem i pieprzem.

    • świeży imbir
    • pieprz
  7. Podawaj z grzankami serowymi.

przeczytaj 10 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Sama dodaje imbir do zup i ciast jest bardzo smaczny.

JoannaJoannaJoanna
6 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Przepyszna zupka ja jeszcze dodałem kabanosów, mmmmmmmmmmmmmmm pucha

grzen11
29 października 2013
zgłoś do moderacji

smaczna zupa, ja dodałam jeszcze do smaku trochę soku z cytryny

Winairy531800
10 października 2013
zgłoś do moderacji

Heh... dyń mam mnóstwo koło szkoły, jak poproszę to mi może podarują i zupa dyniowa - gotowa! :)

001Misiu
14 września 2013
zgłoś do moderacji

przepyszna!! ja jeszcze dodałam kilka kropel Tabasco i podałam z groszkami ptysiowymi mniam.

margeritta84
9 września 2013
zgłoś do moderacji

Przyrządziłam ją wczoraj wg przepisu na obiad i stwierdzam że wszystkim bardzo smakowała

gosiaczek1986
9 września 2013
zgłoś do moderacji

Bardzo dobra smaczna aromatyczna rozgrzewająca - dodałam deko czosnku - pycha :)) Gratuluję

pacia25
9 września 2013
zgłoś do moderacji

Wyśmienita! Można także zamiast śmietanki użyc mleczka kokosowego :)

radish
6 września 2013
zgłoś do moderacji

wyjątkowo szybki i pyszny pomysł na zupę

dziubas005
28 lutego 2012
zgłoś do moderacji

re-we-la-cja! a jak rozgrzewa...

adaigor
21 lutego 2012
zgłoś do moderacji
przeczytaj 10 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1