WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Surówka z włoskiej kapusty

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Surówka z włoskiej kapusty

3 zdjęcia do przepisu "Surówka z włoskiej kapusty"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 3
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Surówka smakosza: z młodej włoskiej kapusty, porem i tartą marchewką z jabłkiem i rodzynkami, doprawiona Majonezem i posypana prażonymi płatkami migdałów.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Majonez Omega 3:6 WINIARY 3 łyżki
kapusta włoska 500 g
por (biała część) 1 sztuka
marchew 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
rodzynki 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól, cukier do smaku
płatki migdałowe 2 łyżki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Surówka z włoskiej kapusty

    Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.

    • kapusta włoska
    • por (biała część)
    • marchew
    • jabłko
  2. Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  3. Surówka z włoskiej kapusty

    Por pokrój w półkrążki.

    • por (biała część)
  4. Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.

    • Majonez Omega 3:6 WINIARY
  5. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

    • sok z cytryny
    • sól, cukier
  6. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.

    • płatki migdałowe
przeczytaj 3 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Bardzo smaczna

Wafelek2601
5 lutego 2014
zgłoś do moderacji

oj znana i lubiana:)

nikiz
19 listopada 2013
zgłoś do moderacji

To jedna z moich ulubionych surówek!

cris04
2 września 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 3 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1