WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Pieczarki faszerowane

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pieczarki faszerowane

4 zdjęcia do przepisu "Pieczarki faszerowane"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 10
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Smażone w panierce kapelusze pieczarek, faszerowane mielonym mięsem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY. Pieczarki faszerowane sprawdzą się idealnie w formie przekąsek lub jako dodatek do dania głównego. Polecamy podanie z Sosem czosnkowym WINIARY, a dla wielbicieli pikantnych sosów – z Sosem chili WINIARY.
Łączny czas: 30 min.

Przygotowanie: 15 min.
Oczekiwanie: 15 min.

Porcje: 4
Kalorie: 454 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Majonez Dekoracyjny WINIARY 1 łyżka
przyprawa ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY do smaku
Sos czosnkowy WINIARY 1 słoik
pieczarki duże 8 sztuk
mięso mielone drobiowe 250 g
jajko 1 sztuka
bułka tarta 2 łyżki
natka pietruszki posiekana 1 łyżka

do panierowania:

jajko 2 sztuki
bułka tarta 5 łyżek
olej 100 ml
pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Z pieczarek wytnij nóżkę i delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY
    • pieczarki duże
  2. Pieczarki faszerowane

    Mięso połącz z Majonezem, jajkiem, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki.

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY
    • mięso mielone drobiowe
    • jajko
    • bułka tarta
    • natka pietruszki posiekana
  3. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY
    • pieprz
  4. Pieczarki faszerowane

    Pieczarki wypełnij farszem tworząc kule.

  5. Pieczarki faszerowane

    Każdą kulę panieruj w jajkach i tartej bułce.

    • jajko
    • bułka tarta
  6. Smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 10-15 minut.

    • olej
  7. Usmażone pieczarki podawaj z Sosem czosnkowym.

    • Sos czosnkowy WINIARY
przeczytaj 12 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Dawno nie jadłem, a bardzo lubię

Wafelek2601
1 marca 2014
zgłoś do moderacji

Mniam, palce lizać :)

JENASIASTA
28 lutego 2014
zgłoś do moderacji

u mnie na przyjęciach zawsze znikają pierwsze.pyszności

malinowaViki
11 lutego 2014
zgłoś do moderacji

Pieczarki faszerowane to świetna przekąska

MAMA54
1 lutego 2014
zgłoś do moderacji

chętnie spróbuję

mojesmaki
15 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

przepyszne...

dam809
5 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

Mniam...już tęsknię za grillem. Najczęściej robię grillowane pieczarki z serem pleśniowym...inspiracją był właśnie przepis z Winiary...te też "kupuję" przy najbliższej okazji wypróbuję :)

lucynako
5 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

ja robie w ciescie nalesnikowym;)

nikiz
20 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Zawsze smażyłam kapelusze ale pomysł z tymi faszerowany jest bardzo fajny.

PLOCIA
3 października 2013
zgłoś do moderacji

Super!!!

k200482p
6 września 2013
zgłoś do moderacji

Pierwszy raz jadłam takie pieczarki u znajomych całkiem niedawno, a teraz moge je zrobić samodzielnie.

cris04
18 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Uwielbiam:)

TrzeciKuchcik
11 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 12 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1