WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Śledzie w białym winie

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Śledzie w białym winie

1 zdjęcie do przepisu "Śledzie w białym winie"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Śledzie na zakąskę
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 4
Kategorie: Ryby i owoce morza
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
filety śledziowe matiasy 0,5 kg
cebula 3 sztuki
białe wytrawne wino 1,5 szklanki
ziele angielskie 3 ziarenka
pieprz 3 ziarenka
liść laurowy 1 sztuka
1 dag
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.

  2. Przygotować marynatę: Do garnka wlać 3/4 szkl wody, dodać przyprawy i gotować 5 minut na wolnym ogniu.

  3. Wywar przecedzić, połączyć z winem, zagotować, po czym zdjąć z ognia , by zalewa ostygła.

  4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, a po chwili osączyć na sicie.

  5. W słoiku o szerokiej szyjce układać śledzie i cebulę, zalewając marynatą, przykryć odstawić na całą noc w chłodne miejsce.

  6. Śledzie w białym winie

    Zamarynowane śledzie ułożyć na talerzu z cebulką, udekorować.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: