Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Murzynek przekładany kremem budyniowym to doskonały przepis na smaczny deser. Ten przepis nie należy do skomplikowanych, dlatego będzie dobrym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy nie są mistrzami pieczenia. Sprawdź nasz przepis na murzynka przekładanego kremem budyniowym!
Przygotowanie
102 min
Krok 1
5 min
CIASTO: Mleko, kakao i cukier i margarynę włóż do rondelka, gotuj aż cukier się rozpuści i masa stanie się gładka
Krok 2
5 min
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do masy kakaowej.
Krok 3
3 min
3 żółtka oddziel od białek. Dodawaj do ciasta po jednym żółtku ciągle mieszając.
Krok 4
7 min
Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Przełóż do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.
Krok 5
2 min
Ciasto przełóż do podłużnej formy kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 50 minut w 180 st.C.
Krok 6
10 min
Upieczone ciasto wyjmij z formy. Gdy lekko przestygnie przekrój na połowę.
Krok 7
5 min
KREM: Gotujemy połowę mleka. Do drugiej połowy dodajemy budyń i cukier mieszamy i wlewamy do mleka. Studzimy budyń.
Komentarze 1