WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Borowikowa z grzankami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Borowikowa z grzankami

1 zdjęcie do przepisu "Borowikowa z grzankami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Niebanalna zupa na każdą okazję – na zwykły posiłek lub domową imprezę: Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY z grzankami. Doprawiamy ją siekanym zielonym pieprzem i podajemy z chrupiącymi grzankami z kajzerki (lub czerstwej bagietki), zapiekanymi z czosnkiem, oliwą i pleśniowym serem. Zupę dekorujemy kleksem śmietany, natką i oliwą, a w sezonie możemy do niej dodać 2-3 nieduże borowikowe kapelusze, pokrojone w paseczki i podsmażone na oliwie z masłem.
Łączny czas: 15 min.

Porcje: 2
Kalorie: 293 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Zupa Borowikowa Jak u Mamy WINIARY 1 opakowanie
zielony pieprz 10 ziarenek
bułka kajzerka 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
ser pleśniowy 80 g
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Posiekaj zielony pieprz.

    • zielony pieprz
  2. Zupę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.

    • Zupa Borowikowa Jak u Mamy WINIARY
  3. Bułkę pokrój w cienkie kromki, natrzyj czosnkiem, skrop olejem, rozłóż ser i zapiecz.

    • bułka kajzerka
    • czosnek
    • olej
    • ser pleśniowy
  4. Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z grzankami.

  5. Możesz udekorować natką i oliwą.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: