WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Buraczki z jabłkiem na ciepło

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Buraczki z jabłkiem na ciepło

5 zdjęć do przepisu "Buraczki z jabłkiem na ciepło"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Doskonały dodatek do obiadu.
Łączny czas: 50 min.

Przygotowanie: 20 min.
Oczekiwanie: 30 min.

Porcje: 6
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
buraczki ćwikłowe 60 dag
kwaśne jabłko 0,5 sztuki
olej do smażenia
tarty chrzan 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
ocet winny jabłkowy 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Ziarenka Smaku uniwersalne Winiary do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Buraczki z jabłkiem na ciepło

    Buraczki umyć, zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Ugotowane buraczki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  2. Buraczki z jabłkiem na ciepło

    Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim lekko chrzan z cukrem.

  3. Buraczki z jabłkiem na ciepło

    Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  4. Buraczki z jabłkiem na ciepło

    Do podsmażonego chrzanu dodać buraczki i jabłko. Wymieszać i smażyć razem ok. 10 minut.

  5. Buraczki z jabłkiem na ciepło

    Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzem, octem winnym i Ziarenkami Smaku. Podawać jako dodatek do obiadu.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: