WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Pierś kurczaka nadziewana

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pierś kurczaka nadziewana

Brak zdjęć do przepisu "Pierś kurczaka nadziewana"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Czy próbowaliście już połączenia mięsa drobiowego z serem feta? Jeżeli dotąd nie mieliście okazji, to polecamy przepis na nadziewaną pierś kurczaka – smak którego się nie zapomina, ale bardzo chętnie do niego wraca!
Łączny czas: 735 min.

Przygotowanie: 15 min.
Oczekiwanie: 720 min.

Porcje: 4
Kalorie: 324 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Rosół pokrusz i rozpuść w 4 łyżkach wrzącej wody, dodaj Przyprawę w płynie, olej i pieprz, tworząc marynatę.

    • Rosół drobiowy WINIARY
    • WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek
    • olej
    • pieprz
  2. Filety natnij tworząc kieszenie, do każdej włóż kostki sera i natkę pietruszki.

    • filet z kurczaka
    • natka pietruszki posiekana
    • sera feta pokrojony w kostkę
  3. Mięso zepnij wykałaczkami, aby farsz nie wypłynął w trakcie pieczenia.

  4. Posmaruj marynatą i umieść w lodówce na 12 godzin.

  5. Po tym czasie piecz 20 minut na rozgrzanym ruszcie.

  6. Podawaj z Sosem musztardowym.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1