WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Filety w jogurcie

1 zdjęcie do przepisu "Filety w jogurcie"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Coś prostego na ruszt: filety z kurczaka w jogurcie. Mięso wystarczy doprawić przyprawą Ziarenka Smaku, natką pietruszki i kurkumą oraz marynować pół godziny - i już można wrzucać na grilla. Po kwadransie mięso jest gotowe - podajemy je ze świeżą bagietką oraz Sosem paprykowym. Można podać je z grillowaną lub świeżą papryką.
Łączny czas: 45 min.

Przygotowanie: 15 min.
Oczekiwanie: 30 min.

Porcje: 4
Kalorie: 255 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Filety natnij w kratkę, natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, posyp natką pietruszki i kurkumą.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY
    • filet z kurczaka
    • natka pietruszki posiekana
    • kurkuma
    • pieprz
  2. Każdy kawałek mięsa posmaruj jogurtem i skrop olejem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

    • jogurt naturalny
    • olej
  3. Po tym czasie grilluj filety przez 12-15 minut.

  4. Upieczone mięso podawaj z Sosem paprykowym.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1