Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzie z warzywami to potrawa, która idealnie wkomponuje się w wigilijny stół. Podajemy je w gęstym, pomidorowym sosie, a także z dodatkiem marchwi i cebuli, które dusimy wcześniej w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY. Śledzie z warzywami zajadamy dopiero po schłodzeniu w lodówce, a dodatkowo dekorujemy je zieleniną i paskami kolorowej papryki. Przekonaj się, że śledzie nie tylko wyglądają pięknie, ale też doskonale smakują!
Przygotowanie
90 min
Krok 1
10 min
Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.
Krok 2
10 min
Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
10 min
Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.
Krok 4
15 min
Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.
Krok 5
5 min
Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.
Krok 6
40 min
Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.
Krok 1
z
6
Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.
Krok 2
z
6
Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
z
6
Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.
Krok 4
z
6
Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.
Krok 5
z
6
Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.
Krok 6
z
6
Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0