WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Łazanki z kapustą i grzybami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Łazanki z kapustą i grzybami

5 zdjęć do przepisu "Łazanki z kapustą i grzybami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 4
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Przepis na łazanki z kapustą kiszoną jest bardzo prosty, ale smak dania może naprawdę zaskoczyć. Łazanki przygotujesz z trzech składników – mąki, jajka i soli. Natomiast jako dodatek użyj kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Łazanki będą aromatyczne dzięki Bulionowi z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, a świąteczny zapach grzybów sprawi, że poczujesz bożonarodzeniową atmosferę. Łazanki podawaj posiekane natką pietruszki. Jeśli masz na nie ochotę w Wigilię lub pierwszy i drugi dzień świąt, doskonale będą pasowały do ryby. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie >>
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotuj.

    • kapusta kiszona
  2. Grzyby namocz, ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.

    • grzyby suszone
  3. Łazanki z kapustą i grzybami

    Grzyby z cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.

    • grzyby suszone
    • cebula posiekana
    • masło
  4. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

    • sól, pieprz
  5. Teraz czas na łazanki.

  6. Łazanki z kapustą i grzybami

    Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.

    • mąka
    • jajko
  7. Łazanki z kapustą i grzybami

    Dodaj sól i zagnieć ciasto.

    • sól
  8. Łazanki z kapustą i grzybami

    Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.

  9. Gotuj w posolonym wrzątku, odsącz i wymieszaj z kapustą.

    • sól
  10. Podawaj posypane natką pietruszki.

przeczytaj 14 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Robiłam dzisiaj na obiad. Mniam.

mariola159
7 marca 2014
zgłoś do moderacji

lubię łazanki :)

lucynako
6 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

super przepis, już go wypróbowałam :)

paulax87x
30 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

ta wersja jest najlepsza, pycha

walczak72
25 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

uwielbiam łazanki

szpileczkaa
13 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Łazanki są super, nie tylko na święta! :)

Zdenek
9 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

moje ulubione!

Konczi
3 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Na święta robię zawsze pierogi ruskie i łazanki z kapustą kiszoną i grzybami. Bardzo dobrze jest je podać z rybą, nawet na zimno. Ja lubię łazanki z kapustą i dzwonkami łososia lub kawałkiem grillowanego wigilijnego halibuta.

radish
3 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Uwielbiam łazanki z kapustą i grzybami, bo są szybkim i prostym daniem na Boże Narodzenie, a przy tym nie wymaga dużo pracy przy odgrzewaniu etc., więc idealnie nadaje się na przekąskę w kolejnych dniach Świąt czy też w czasie przed Nowym Rokiem. Serdecznie polecam jako danie na Święta :)

Wine472d0a5
1 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Domowe najlepsze :)

JestesmyTymCoJemy
3 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Jadłam kupne, samorobne musi być o niebo lepsze~!

syletita
1 listopada 2013
zgłoś do moderacji

to moje danie wigilijne

MISTAN
30 marca 2012
zgłoś do moderacji

racja, z jakąś wędzonką czy mięsem bardziej pożywne, polecam

hokuspokus
28 lutego 2012
zgłoś do moderacji

dodałam jeszcze drobno pokrojony w kosteczkę boczek. super połączenie i smak. polecam!!

karolinachuda1
22 października 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 14 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: